f9pxo3mimzecsdt55ikb.jpg
 • IXEMGabeo
  #300
  vegigneztem mindharom evadot gyakorlatilag masfel 2 nap alatt:)

  Magaval ragado sorozat volt..

  1. evad rejtelyeit, misztikumat es felelmetesseget nem lehet uberelni. Ugy gondolom tobbszor nezos es komoly hangvetelu lett ezenkivul a 80-as evek hangulatat is beletettek klisek nelkul, milyen is lehetett az elet akkoriban. Elhittem egy aggodo anya (Joyce) jeleneteit, akirol azt gondolta mindenki megorult, ugyanakkor Nancy, Jonatan es Steve is atestek egyfajta jellemfejlodesen. Tizi karaktere is rejtelyes maradt es nem tul hivalkodo, mint pl a 3. evadban amikor ra lett szabaditva a magazinokra es a "picsaskodo" stilusra. 1. evad szamomra tokeletes volt es a Demagorgon is kelloen felelmetes volt.

  2. evadban Sean Astin (Bob) karaktere pozitivum volt, de pl Billy es Max latszott, hogy ujoncok meg. Tobb kiderult Tizirol es az edesanyja multjarol, ami tetszett. Ami nem tetszett pl Dustin baromsaga, hogy a kis nyalkas trutyit befogjuk hazikedvencnek...rendkivul idegesito jelenet volt igy hat kellokeppen az volt az erzesem, hogy a szegeny cica ennek itta meg a levit. Es a vegen mikor a kis Dart megkegyelmez a csapatnak es atengedi oket:) na persze...Volt feszultseg, voltak jelenetek, amik tetszettek, de osszessegeben elmaradt a katarzis, mint az elso evadban. Bar azt tegyuk hozza az evadzaro jol sikerult.

  3. evad: Nos rendkivul porgos izgalmas, akcio dus evad volt. De a korabbiakkal ellentetben semmi kuriozum es misztikum nem volt a sorozatban. Ugy ereztem szinte kivetel nelkul minden szereplobol idiotat csinaltak. Egyedul Jim Hope maradt jozan mindvegig a Joyce-val valo civakodasai ellenere is. Nancy es Jonatan csak a korhazas jelenetnel alkottak nagyot egyebkent rendkivul keveset szerepeltek holott az elso evadban ok voltak a kedvenceim. Mike veszettul idegesito volt a feka sraccal egyutt na es meg a hugat minek kellett eroltetni te jo eg....Will helyeben felrugtam volna mindket baratjukat. Dustin es Steve ketten legalabb viccesek voltak senki masrol ez nem volt elmondhato. Billyt remekul hasznaltak a 3. evadban es meg Jake Busey idegesito ujsagiro karaktere is pozitiv volt. Az biztos, hogy a leglatvanyosabb evad volt, de itt mar rengeteg klise (szovjetek megint a gonoszak, tinis szerelmi baromsagok, az enekles mikozben a szorny uldoz, az allando civakodasok) rettenetesen idegesitove tettek a sorozatot. Amit sci-finek avagy thrillernek haragoznak be maradjon is ugy minimalis humorral, mint pl az elso evadban.

  Mindent osszegezve nalam az elso evad mindent vitt nagyon magasra tettek a mercet vele, de a masodik es harmadik evadot is orommel, tatott szajjal es mero erdeklodessel neztem...Varom a negyediket es remelem Hope elni fog:)