f9pxo3mimzecsdt55ikb.jpg
  • hiper KOCKA
    #266
    Isten ments, hogy nekifogjanak részletekbe menően magyarázni, hogy mi is ez az upside down, vagy túl sok információt kezdjenek közölni róla. Azzal kilúgoznák a misztikumát és tökön szúrnák az egész koncepciót. A sorozat sava-borsát mindig is az adta, hogy alapvetően az emberi világra fókuszált és az emberi szereplőkre helyezte a hangsúlyt, miközben a rém mindig az érzékelésvilágunk peremén lesett ránk, illetve a szereplőkre akikkel azonosultunk.
    Az ember mindig attól fél jobban, amit nem tud megismerni és megérteni. Mert idegen marad számára. A kiismerhetetlenség itt kifejezetten előny, ugyanis sosem az volt a cél, hogy bebarangoljuk az ismeretlen világokat és tudást halmozzunk fel róla, hanem hogy sikerrel felvegyük a kesztyűt a világunkat megszálló erőkkel. De amúgy is épp elég infót hintettek már el az alkotók az ellenségről.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    Megtudtuk pl. hogy egy árnyékszerű lény, nincs fizikai teste, nem szereti a fényt és a meleget, és a birodalma is ilyen. Azonkívül zombiként tudja irányítani az általa megszállt embereket, és ki tudja használni a félelmeiket és a sötét emlékeiket. Az általa megszállt emberekből gyűjt sejtanyagot, amit egy nyálkás ragacsos matériává alakítva saját testet készít magának, hogy önállóan is tudjon cselekedni a világunkban, és ne csak a megszálltakon keresztül érhesse el a céljait. Szerintem bőven elég ennyi, és akkor még minimum 2 évaddal számolni kell. Nyilván abban még többet elmagyaráznak majd.