• Skylake
    #29
    Na bogárkáim, nem ez a lényeges hír ezzel a rühes Anniv. Update-el kapcsoltban!

    Hanem ez:

    „A Microsoft kötelezővé teszi az általuk aláírt meghajtók használatát” - http://itcafe.hu/hir/a_microsoft_kotelezove_teszi_az_altaluk_alairt_meg.html

    Minden héten csütörtökön van nálunk meeting az informatikán (ne ilyen dögunalmas agymasszírozást képzelj el), szerintetek 2 óra alatt hány darab anyázás fog rajta elhangzani ennek kapcsán?!

    Főnököm, aki amúgy MVP, és eddig keményvonalas MS evangelistaként nyomta, már ő is mondta reggel: persze hogyne, mi a f*szt képzelnek ezek: majd lecseréljük 30 db 2010 és 2013 között gyártott, újonnan darabonként 4 és fél misibe kerülő munkacsoport nyomtatónkat, „mert ez a kopasz indiai csimpánz kitalálta!” sic. – ezt így mondta szó szerint főnököm!

    És ez csak a budapesti telephely, ami kicsinek nevezhető! Plusz ott vannak a speckó nyomdai poszternyomtatók, amelyekből kettő volt 10 misi újonnan 2014-ben, és gyártói crosssigned driver van hozzá – jelenleg 7-re vannak felkötve! Főnököm azt már mondta reggel, a fenti anyázás mellett (jó volt a szájából hallani, lásd. fent :-) ) hogy most jött el az a pillanat, amikor a pénzügyön átnyomja, hogy veszünk 8.1 licenceket, „amennyit csak bírunk”, ezt a frutti beszerző melót majd kinyomom a gyakornok gyerkőcökre.

    A reg beállítás eddig működött, azonban a Consumer Experiance funkciók letiltása akkor a legjobb, ha az oprendszer tűzfalán ezeket nem engedjük ki! Persze simán elképzelhető, hogy a következő update-ben ezeket is kiveszik – nem baj, vágják csak maguk alatt a fát! A Microsoft nem Apple: ott az userek megszokták és imádják, hogy úgy kell tenniük, ahogy Cupertino-ban aktuálisan kitalálták, azonban nagy különbség, hogy az Apple-t szeretik és trendinek tartják ezzel együtt, Microsoft-ot pedig kényszernek, és elviselik, mert ez terjedt el, és mindenki (a desktop világban) ezt használja. Megértem én, hogy az MS abszolút walled garden ökoszisztémát akar kiépíteni, csak ehhez az userbase-nek is lesz néhány szava – akik vélhetőleg lábbal fognak szavazni, ha sokáig nyomják ezt az erőből!