• teddybear
    #6
    Először is Szügy egy alig kétezer lakosú falu, és a környéken, az Ipolyságban sincs a magyar oldalon komolyabb település. Ráadásul pocsék a helyi közlekedés, így a környékről se nagyon tudnak bejárni a munkások.

    Másodszor a ponyvavarrás speciális feladat, az átlag varrónő épp úgy nem tud ponyvát varrni, mint ahogy cipőt sem. Speciális képzettség és jókora fizikai erő kell hozzá, meg megfelelő felszerelés.


    Egyszerűen egy ilyen ritkán lakott környéken nincs elég erre képzett ember. A vállalkozó túlvállalta magát. Költöztette volna a műhelyt Balassagyarmatra, máris könnyebb dolga lett volna.

    Ami pedig a vendégmunkásokat illeti, fizessék meg a magyar melósokat, akkor nem fognak elmenni nyugatra, és a szociális munkának nevezett ostobaság helyett képezzenek embereket a hiányszakmákra.
    De amíg a munkanélküli központokban csak műkörmösnek meg virágkötőnek lehet jelentkezni ne csodálkozzanak ha nincs ember pl. szakácsnak, pincérnek a Balatonon pláne éhbérért.....

    Különben melyik hülye jönne ide a magyar minimálbérért robotolni, ha egy határral odébb Ausztriában ugyanazért a munkáért a többszörösét fizetik?