defiant9#31
Azon nincs vita hogy mi történik. Az a kérdés amit látunk azt tekinthetjük-e a magból kijutott fotonnak. Ha igen, akkor (közvetve) látjuk a magot, ha nem akkor az van amit te írsz hogy a felszín plazmája elfed mindent:
"az volt az utolsó kibocsátó réteg a nap felszínén"
"Egy forró plazma, ahol az atommagokról lényegében leszakadtak az elektronok és összevissza kószálnak. Lényegében bármilyen elektromágneses sugárzásnak átlátszatlanok. Legyen az rádióhullám vagy épp látható fény."
Ami úgy mellesleg egy orbitális baromság:
Főként hogy a nap felszíne nagyon alacsony sűrűségű, az szinte egyáltalán nem fogja meg lentről a fotonokat.
Surface (photosphere) 10^{-9} g/cm^3
Chromosphere 10^{-12} g/cm^3
Low corona 10^{-16} g/cm^3
Sea level atmosphere of Earth 10^{-3} g/cm^3]
Ahogy írtam én elfogadom mindkét nézőpontot, azonban azt nem hogy tarthatatlan lenne az amelyik egy ilyen diffúziós foton láncolatra egy egységként tekint, és azt mondja hogy a magban keletkezett foton jut ki x ezer év alatt, mint lentebbi példákból látszik ezzel nem csak én vagyok így, volt olyan is aki messze többet tud a témáról mint az egész fórum közönség együttvéve.
A foton a kvantumrészecske természetéből fakadóan jellemzően soha nem "ugyanaz", de mégis gondolhatunk rá így. Utoljára szerkesztette: defiant9, 2016.07.09. 19:32:58