• molnibalage83
    És az hol éri meg? Egyszerűen bámulatos az, hogy az ipari forradalom után 200+ évvel van olyan aki elhiszi, hogy a kisüzemekben termelt áram olcsóbb. Az áram is egy terméket. Te milyen cipőt veszel? Egyedi gyártású manufaktúrális módon készültet vagy sorozatban gyártottat? Az áramnál is dettó ez van. Egyébknét 2 kW-os árra beépítés és engedélyeztetés nélkül láttam 1,4-es árat... Ez nekem jelenleg 400 havi villanyszámlám... Ha ketten élnénk egy fedél alatt - bár az assznyon azért elég gyakran jön - akkor sem duplázódna. Legyen egy 4 fős családom, akkor is mondjuk 200 havi villanyszámlám. Az 16 évre előre kifizetem ahelyett, hogy befektetném. Mondom, a beruházás kamatait nem termeli ki jelenleg egy ilyen rendszer és ennél olcsóbb nem lesz minden vak hit ellenére. A PV cella 30 éve olyan drága volt, hogy a Fehér Házra, meg kb. az űrállomásokra pakolták fel. Az exponenciális árcsökkenésnek régen vége.

Ja és a fenti 15 év alatt sanszoasan még több száz k HUF A karbantartás vagy műszaki hiba esetén. 15-20 év után meg -20-25% teljesítmény. Szóval, nem igazán éri meg...