defiant9#160
Ismét nem sikerült abszolválnod a feladatot. Nem cáfoltad a három állításom egyikét sem.
Mutatom egy példán hogyan kellene:
"A szél/nap beépítését csak az teszi lehetővé, ha van más baromi gyorsan szabályozható - és ezért drága is - erőmű a rendszerben."
Ez nem igaz, a lehetőséget az elért technológiai színvonal és a fizetőképes kereslet teremtette meg. Ezen felül a hatósági szabályozás ami a szolgáltató hálózattal való együttműködést leírja.
"Ha nem lenne kötelező átvétel, akkor semmit nem rontana."
Ez sem igaz. képzelj el egy teoretikus utcát, ahol egy kivételével mindenki sziget üzemben működik(powerwall, napkollektort, aggregátor, akármi), ki az aki fizeti a villanyvezeték fenntartását? Extrapolálva erőművi szintre, ki az aki kifizeti a kapacitásának töredékén üzemelő erőmű fenntartását? Az hogy lecsökkent a kereslet egy termékre(erőművi áram), az visszahat mind gazdasági mind technológiai szinten.
"és te azért savazod azt, akik rángatnak"
Itt is tévedésben vagy. Én nem savaztam a hagyományos erőművet, vagyis annyit mondtam hogy piaci/üzleti alapon ma már kockázatosnak látszik egy hosszú megtérülési idejű atomerőmű felépítése. Természetesen beidézheted azt amit te savazásnak minősítesz, ha sikerül...