-
Gobbogoal #831 Köszönjük az infókat és a színesítést! :) Én a witcherrel sosem játszottam, de a regényeket a gwent hatására elkezdtem olvasni ( Tündérvérnél tartok, bár meg kell jegyeznem, hogy nem vagyok elájulva Sapkowski írói vénájától, de az univerzum, a frakciók nagyon tetszenek a gwentet pedig olyan jól összerakták, hogy felkeltette bennem a kíváncsiságot, hogy az egyes kártyák milyen karaktereket, történeteket rejtenek. Mígát Geraltot kifejezetten rühellem meg a körötte lévő csajokat is kivéve Cirit :)... nha de nem a személyes ízlésemről akartam írni :) A lényeg, hogy szerintem tök jó ha vannak háttérinfók.
Ami konkrétan a gwenthez tartozik és hasznos lenne ha valaki aki érez elég elhivatottságot akár a gwentlemen cikkeit, vagy akár pakli stratégiákat lefordítaná. Az én angolom annyira elegendő, hogy hellyel közzel megértsem a szöveget, de azt visszaadni érdemben már sajnos nem tudom, de nagyon jó lenne egy hazai bázis a játéknak. A gwent inn magyar oldal sajnos ahogy látom elkezdődött és elhalt, de egy hasonló nagyon jó lenne, vagy ahol meg lehet osztani a pakliötleteket, élményeket etc...
Ariakus hsz-vel maximálisan egyetértek. Én elég sok ccg-vel játszottam az évek alatt, de számítógépes platformon magasan a gwent viszi a prímet. Van egy olyan félelmem hogy "túl kifinomult" a nagyközönségnek. Szerencsére minimális az rng és komoly tervezést igényel egy-egy deck összerakása hát még a játék. Így félek, hogyaz egyszerűbb gamek mind a hearthstone és társaik folyamatosan csorbítják majd a rajongótábort. Ugyanakkor azt is gondolom hogy egy 25K-s nézettség egy versenynek egyáltalán nem egy rossz nézőszám. Az is nagyon tetszik, hogy tök jól fölépítették a körítést. A kissé gagyi de mégiscsak fantasy kocsma ahonnan a közvetítések mennek, a cosplayes arcok ( Ash jelenléte azt gondolom minden hímet lelkesedéssel tölt el :) ) ezek mind mind számomra nagoyn szimpatikus dolgok, szóval nagoyn remélem hogy hosszú évekre lesz gwentünk és folyamatosan frissülő tartalom.
Azonban, hogy ne csak az ömlengésemet hallgassátok itt egy pakliterv. Sajnos még nem teszteltem csak összeraktam:
http://www.gwentdb.com/decks/35904-gobbos-elven-scorch
Az alap elképzelés az, hogy a scorchot vagy Villentetetetee kiondhatatlan nevű sárkányt többször kijátszva a 3r alatt letakarítsam az ellenfél nagy lényeit. Ezt elősegítendő ha csak "özepes" minionok maradnak már a páston de nekem beszorulnának a scorchok ott vannak az archerek és Mirgathrakkakakak (szintén kimondhatatlan) akikkel akár a saját egységeimet is megtudom sebezni, hogy az ellenfélnél takarítson a tisztítótűz :) Emellett kis vagy közepesen alacsony egységeket használok mint a commandó akik visoznt kirántják magukat a deckből azaz 9 powert biztosítanak az asztalon de a tűz nem égeti meg őket illetve a törpék akik a ressiliencenek hála ott maradnak köv köre is. Néhány ambush kártya is van. igazából szintén a scorchot támogatják hisz rejtve maradnak míg az esetleg náluk kissebb minionokat elégetem.
Az aranysárkányt a rebirthel kétszer tudom eltolni scorchot Schirruval szitnén kétszer illetve alternatív scorchnak ott van a Jáde figura. Nem megfeledkezvén a hős képességről mivel még egyszer el tudom varázsolni. Gyakorlatilag 6 "scorch effektet" tudok elcastolni egy játék alatt ha jönnek a lapok. (a direkt sebzésekkel akár igazíthatom is egymáshoz az ellenfél high minionjait, hogy egy kis parázs egy egész sereget felégessen :) ) Ekkora lángszóróval pedig talán már elégnek kell lennie a közepes minionoknak..... Tech lapoknak pedig ott van a Muzzle.. nem kell magyarázni, a maciformálás a scorch után a mini léyneimet felhízlalja 11re illetve a mardroeme esetenként újabb scorch mondjuk egy mókus defenderrel szemben, de hízlalni is tudja a léyneimet. Lehet a földi répát ( strengthet -6 +6 )még belerakom a pakliba, bár még le kell craftolnom azt a lapot :) )
Sajnos mindez még mindig csak elmélet, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mennyire működhet, vagy már most ordító hibák vannak e a pakliban?
Kösz, hogy végigolvastatok!