• Astrojan
    #115
    "Mi az a mechanizmus.. ami ezt a felfúvódás jelenséget okozza.. vajon?" Na jó, próba, hátha tényleg érdekel.

    Nincs semmiféle felfúvódás, természetesen a nemlétező tér, vagy méginkább a nemlétező téridő nem fúvódhat fel. Felfúvódni csak létező, anyagi dolog tudna, ha lenne valamiféle felfúvódás. De nincs.

    Mi van helyette ami felfúvódásnak látszik? Az van, hogy az egész (kozmológia) fizika úgy ahogy van, rossz.

    Az ősrobbanás (mert nagy valószínűséggel volt ilyen, már sokszor) a fénysebesség milliószorosával történt meg. Ezért a legnagyobb sebességre szert tevő anyag, ami már tőlünk nagyon távol van, most is sokkal nagyobb sebességgel távolodik mint c (ezért van olyan távol). Ezt a nagysebességű robbanást vélik a fizikusok felfúvódásnak és ezt azért teszik, hogy megtarthassák a c fénysebesség állandóságát és a fénysebességű maximális elméleti sebességet.

    Ezért találták ki a fénysebességet sokszorosan meghaladó felfúvódás butaságot, ahol a nemlétező tér tágult egy pillanatig, varázsütésre.

    Ezzel szemben a (kb) 1 millió c sebesség egy anyagi részecske attribútuma, ez a graviton. A graviton energiarészecske örökmozgó, ő mozgatja a világot, a gravitonpárok szolgáltatják a gravitáció jelenséget, gravitonpár szállítja a fényt (pontosabban egy elektromos töltés pár-t), a graviton alkotja az anyagot, egy graviton egy elektromos töltéssel kapcsolódva alakítja ki az elektron tóruszt. Tükörkép graviton egy tükörkép elektromos töltéssel pedig a pozitron tóruszt. Ugyanez nagyobb frekvenciával proton tóruszt alakít ki.

    A gravitonpáros az általa felépített anyagi világot gigászi nyomás alatt tartja, a nyomóerő 1.2 x 10^44 newton. Sajnos a fizikusok ezt is benézték, a gravitációs erő nem a leggyengébb hatóerő hanem a természet legnagyobb és legerősebb szervezője, mozgatója. Ezért nem csoda, hogy a nagyon távoli galaxisok is egymáshoz kötöttek és clusterekbe szerveződnek.

    A gyorsulva tágulás valószínűleg téveszme, egyetlen SN nagyon távoli mérésre alapozva, nagyon nagy mérési hibával és tucatnyi bizonytalansággal. A távolodó galaxisok nem gyorsulnak, csak a nagyon távoliak kezdősebessége nagyobb volt ezért most is gyorsabban távolodnak, "lendületben" vannak.

    Egyébként most jelentették a második gravitációs LIGO ciripelést, ami annyit tesz mintha egy ventillátort tennél a Nap elé amit éppen most dugtál a konnektorba és az éppen gyorsulva takarja ki a napfényt. A gravitációs ciripelés is így keletkezik amint a fekete lyukak egyre gyorsuló ütemben takargatják ki a gravitációs háttérsugárzást.