• gforce9
    De ugyanazt mondjátok, csak egyikőtök sem enged a 21-ből :)

Ahogy én látom (neveltek helyett V-t és I-t írok.)
    V: a nyomást nem vetted figyelembe
    I: nem a nyomástól függ a dolog
    V: de mert a nyomás magasabb sűrűséget jelent ami nagyobb üvegházhatást
    I: Akkor sem attól függ mert ez a hatás kis nyomáson is van lásd Mars
    stb
    stb
    stb

Ennek ellenére mindkettőtök pontosan tudja, hogy mi van a jelenség hátterében és mégis veszekedtek :) Ha nektek ez fincsi, felőlem aztán.....

Amúgy meg a co2-co2 utánpótlás-gravitáció-nyomás négyesfogatában mindegyik létező jelenség. Nem lenne üvegházhatás akkora, ha kevesebb lenne a co2. Kevesebb lenne a co2, ha nem lenne annyira nehéz gáz. Ha nehéz a gáz, akkor növekszik a nyomás mindenképp. Ha a nyomás növekszik növekszik a sűrűség is. Tekintsünk el attól, hogy volt itt olyan ember aki azt mondta, hogy nem feltétlenül növekszik. Ez zárt tartályban igaz lehet amit melegítünk, de a Vénusz légköre nem zárt tartály, szóval ez eleve kieső dolog ráadásul a melegedés itt okozat, nem ok. Hacsak nem a visszacsatolásra gondolunk amit Jovokutato írt. Ami túlmutat az én szegényes tudásomon. De magasabb hőmérsékleten simán el tudom képzelni az erősödő CO2 felszabadulást, hiszen ez a földön is ismert jelenség.

Szóval tényleg fogalmam sincs miről vitáztok, amikor mindketten ezzekkel képben vagytok. Gyanítom jobban is mint én.

Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.06.27. 22:21:45