msgreg#4
Én személy szerint egyetértek a cikkíróval ez a játék bizony hasonlít az IG2-re az Imperium Galactica I-el is volt szerencsém játszani, de még annyira fiatal voltam, hogy már alig emlékszem rá.
Azzal az állítással tényleg lehet vitatkozni, hogy az IG2 által kitaposott ösvényt követi, de miért kell ezzel telenyomni a fórumot?
Szerintem a halandó (casual) játékosok simán nosztalgiázni fognak ezzel, nem érdemes mélyebben boncolgatni a két játék közötti hasonlóságokat, hiszen több mint 15 év telt el az IG2-óta.
Amit én kiemelnék, hogy rövid idő alatt is elég sokat javult a játék. Az 1.1-es javítás után mintha az MI. is fejlődött volna. Mondjuk még így is hosszú az út, számtalan probléma van még, de szerintem kellemes időtöltés a műfaj kedvelőinek.
Amit én külön sajnálok az a csaták közbeni beavatkozás teljes hiánya. Lényegében összecsap a két flotta és max. visszavonulással tudok játszani meg azzal, hogy ha tudom milyen fegyvereket használ az ellenfél az ellen módosítom a hajókat, de ez csata előtt működik csak...
Én azt szeretném, ha a felszerelt pajzsokat, fegyvereket csata közben valós időben tudnám többlet energiával ellátni és mondjuk húzni kicsit az időt, míg az erősítés is odaér. Jelenleg erre minimális esély van. Más játékokban voltak korábban és vannak most is megoldások erre, nem értem miért hagyták ki, szerintem nem lett volna nagy dolog beépíteni.
Nem tudjátok véletlenül, hogy terveznek-e a fejlesztők nagyobb javításokat is beiktatni, vagy csak a már meglévő megoldásokat pofozgatják?