• takysoft
    #14
    Evidens. Minden laptopot, mikor megvásárolod, akkor van hozzá egy operációs rendszer, amihez ajánlják/ adnak mellé. Ezt fogják supportálni, újabbakat nem.
    Így az az újabb Windowst csak majd a későbbi laptophoz ajánlják, ami ugye később jelent meg, mint a w10.

    Erre jött az MS ingyenes frissítési dolga. Miszerint ugye bármelyik gépet lehet frissíteni, ha a hardverkövetelmény megvan.

    Na most ez az esetek 95%-ában remekül működik is. (bár véleményem szerint a clean win10 install sokkal praktikusabb dolog)

    Minden szoftver, ami fut Vista, Win7 vagy Win8 alatt, az fut Win10 alatt is. Ez ténykérdés.
    Kivéve 1 apróságot... a drivereket. Azoknak is amúgy a java része. Ha valami nem túl specifikus, akkor elviszi, pl nyomtatódriver.

    Sőt, még Windows XP-s drivereket is támogat elvileg... de az már nagyon elvi kérdés... mert eleve ki készített már 64 bites XP drivereket valaha bármihez is? :D (32 bites driver meg eleve nem megy a 64 bites gépen)

    Ettől függetlenül nekem jó tapasztalataim vannak a Win10-zel. Minden gépen, laptopon megtalálta a drivereket, amik nekem kellettek. Ha meg nem, akkor relative gyorsan le lehetett tölteni a gyártótól.
    természetesen nem a laptop gyártójától, hanem a chip gyártójától (pl via, nvidia, stb...)

    Akkor javaslom a win10-re váltást, ha nem rizikós az adatvesztés, és nem okoz gondot neked visszatenni egy Win7/8-at ha kell.
    És persze... tudom, hogy az official update ingyenes... de egy clean install mindig tisztább dolog, mint az upgrade.