• gforce9
    "- semmi sincs ingyen..ez közhely volt..bocs"
    Hát azért marhára nem mindegy, hogy a meglévő infrastruktúrát annyira kell fejleszteni, hogy az igényeket ellássa, vagy arra is alkalmassá tenni hogy pár km2 napelem egyszerre beröffen vagy leáll attól függően, hogy érkezik vagy elvonul a felhőzet és ezt a marhanagy ingadozást el kell bírnia az infrastruktúrának. Nagyon nem ugyanaz.

"- nem instabil a hálózat, és biztos nem amiatt drágul az áramod"
    Ennek ellent mond a német példa tényszerűen. Nézz utána, ne azt szajkózd, hogy nem úgy van, mert ez nem túl nagy vitaalap.

".járjunk lovakkal?"
    Ilyet én nem mondtam, ezt nem tudom honnan veszed. Kicsit olyan szaga van, hogy belemagyarázol olyat amit én nem mondtam, mintha technológia ellenes lennék. Közel sincs így. Van értelmes, környezetbarát és stabil áramfejlesztésre lehetőség épp bővül paks. Az ésszerű fejlesztéseket támogatom. A nap-szél erőltetését, sőt kötelező átvételét nem tartom ésszerűnek, mert hosszútávon rontani fog az ország elektromos ellátásának stabilitásán, ahogy rontott a németekén is.

"- hogyne jöhetne szóba? a villanyvonat árammal megy"
    Ha nem süt a nap meg megáll az élet? :) És ezt te komlyan gondolod? :)

"- szerintem a jövő közlekedése nem a repülő kontinensen belül, hanem a nagy sebességű magleb vonatoké."
    Egyetértünk. Csak abban nem, hogy ezt napenergia fogja hajtani, mert fizikai képtelenség.