• gforce9
    "betáplálás bizonytalansága megoldható..ez csak technológiai kérdés"

Ez bizony kőkemény infrastruktúra építés és karbantartás kérdése, ami nem megy sem ingyen, sem környezetszennyezés nélkül.

"Nem nagyon értem hol itt a te károd..vagy mitől lenne neked károd..áramár emelkedés biztos hogy nem emiatt van"
    A károm az instabil hálózat és a drága áram. De ezt elmondtam. Az meg hogy "biztos nem emiatt van", hát ez had ne változtasson az én álláspontomon :)

"és ki ne találd már hogy pár 200-al menő autó miatt van környezetszennyezés..elenyésző nulla a hatásuk az összképben.."
    130 és 160 között is nagy a különbség és az már nemcsak pár autó. Azt tudom, hogy csak töredéket tesznek ki, de a szemlélettel van bajom, hogy marhanagy zöldek ezt nem képesek meglépni, de orrbaszájba erőltetik a hülyeségeket.

" irgalmatlan teheráru forgalom miatt (dizel kamionok milliószám) ezt kellene villanyvonat pályákra kiváltani."
    Egyetértek ez komoly környezeti terhelés jelenleg.

"lenne itt igény elektromos áramra..csak ésszel kellene megoldani"
    Na az árufuvarozás pont az, aminél szóba sem jöhet a a napenergia. Annak bizonytalansága miatt.

Egy személyautót akár napelemről is ráér töltögetni a jónép, mert úgyis ácsorog valahol 90%-ban. De egy áruszállító állandóan megy. Ott ilyesmire nincs idő. A villanyvonatot meg nem lehet rábízni egy hektikusan működ napelemre vagy szélre.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.06.03. 15:48:04