Macropus Rufus#17
Kelta: nem baromság amit írtam. Google kereső napelemek árai. Az első oldalak közt találtam egy árlistát, hogy mennyibe kerűl egy 2kW-os rendszer. Ott 1.1milliót találtam (ugyan itt a 4kW-os meg 2millió volt). Nekem meg 8000Ft (néha picit több néha kevesebb) a számlám, és már elnézést de talán ezt a részét jobban vágom mint te, lévén én fizetem nem te. De ha a te 1.6milliót-ad nézem akkor is az én esetemben az 16 évnyi villany számla. Nekem nincs 1.6millióm fölösbe tehát kölcsönt fogok felvenni 10 évre. Akkor 13.333Ft/hó a törlesztésem (kamat nélkül mert az ugye változó, bankonként más) + a csökkent villany számla. Tehát már nem járok jól, hiszen kapásból 16 évnyi villanyszámlát kell kicsengetem (tök mindegy, hogy kölcsön formájában 10 év alatt vagy egy összegben mert nem veszek fel hitelt) De ha a villany számlám nullára zuhan és ott is marad akkor is ki fizettem 16 évnyi számlát.
A 0Ft/év villanyszámla meg kissé gyanus ui. mit csinálsz este? Vannak aksik amikben tárolod a feszkót. Egyik árlistában sem találtam (ami nem jelent semmit, mert lehet van olyan rendszer) energia tárolásra vonatkozó részt. Azért 3kW-ot eltárolni, nem pici aksik kellenek. De nem vitatom, lehet neked tényleg 0Ft/év a számlád.
egyébként: http://napelem-modul.arukereso.hu/?orderby=2
4kW-os rendszer 2.23millió... azért annyira nem lőttem mellé sztem.