• molnibalage83
    Ez nem csököttség. Ez fizika. Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy valami csodáltos módszer fel fognak találnik, amivel egy kalapács használatával lebonthatod a Gellérthegyet emberi idő alatt.

Tényleg olyan nehéz megérteni azt, hogy a napsütés teljesítménye nem állandó még kristályszita időben sem? Nem tervezhető, nem áll rendelkezésre amikor akarod és iszonyatosan híg. És ebből EGYETLEN TÉNYEZŐ SEM FOG MEGVÁLTOZNI. SOHA.

Építetnéd te akár ingyen is őket, akkor sem jelentenek technikailag megoldást, mert vagy annyi áramot termelnek, ami lepkefind vagy azért, mert annyi áramot termelnek, hogy nem tudod hová eltenni. A kiegészítő beruházások ára, ha pl. olyan hülye ötlettel jönnél, hogy akkor hidrogént csinálsz vízbontással, akkor hagyjál lógva. Olyan mennyiségű feleslges áramot termelne, hogy nincs akkor üzem és hely, ahova bármit gyártva raktározhatnád. Ja és olyan gradiense van a termelésnek és kiesésnek, hogy beszarsz.

A megújúéók másként blogon volt egy jó nagyságredni számítás. Ha itthon annyira túlméreteznéd a rendszert, hogy felhős időben is adjon az alaperőművekkel összemérhető teljesítményt, akkor az nyáron szikrázó napsütésben annyi teljesítményt adna a naperőműpark, amivel a Tiszát fel lehetne pumpálni assszem 100 méteres nagyságrendű magasságába. és ez a gradiens néhány óra alatt felépül és eltűntik. Monjduk ennyi napelem beterítené az egész országot.

Nyáron akár 3 hétig is lenne olyan, hogy nem tudsz mit csinálni az árammal és olyan mennyiségű hidrogént gyártanál, amivel a világot fel lehet gyújtani, télen meg 3 hétig 0 output lenne. És ez teljesen független attól, hogy mennyibe kerül. Fizikai képtelenség ezekre alapozni. Akkor meg minek? Az áruk nem fog lejebb menni, ez már látszik. Ezt is tucatszor magyaráztam már el, hogy miért.

Nem igaz, hogy az alapokat ennyiszer el kell magyarázni, mikor ennek megértéséhez KÖZÉPISKOLÁS fizika is elég. Nem értem, hogy hogyan van annyi embernek akkora arrcal "vitázni", mikor láthatóleg ez is mission impossible nekik....

A zöld propaganda hatásossága láttan szerintem Göbbels vagy más komcsi propagandista is meglendítené kalapját, mert annyira működik...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.04.21. 14:30:21