Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • Tauri
    #325
    Az eddigi tapasztalatom a játékkal.
    A Hard fokozatot jelenleg én, szinte kizárólag a személyszállításból tudtam megcsinálni.
    Mikor tele voltam már pénzel kipróbáltam egy két dolgot:

    Személyszállítás:
    - Repülők:, Szépek, és ennyi :), Mivel Közepes térképen játszok most, itt úgy érzem nem lehet használni. Próbáltam több repülőt is venni hogy az ingázó idő lejjebb menjen de így sem történt semmi. Mivel a két város amit összekötöttem repülővel, már használatban volt vonattal, kipróbáltam hogy a vonatot letörlöm, és marad csak a repülő. 1 év után már sok utasom volt a repülő téren.

    - Ha két város között párhuzamosan 2 vasút vonalat üzemeltettem, az új vonalra 2 év után sem jött ember! Ez igaz az ipari szállítmányozásra is. Azt vettem észre hogy ilyenkor csak az ingázó időt veszi figyelembe a program. Szóval az egyik vonalon lassú vonatok voltak de sok, másikon egy gyors, nem volt aki a gyorsat válassza.

    - Kalkulált bevétel: Fogalmam sincs mi alapján nézi mennyi az adott útra a bevétel. Az a furi hogy van egy oda vissza járó járatom, és egyik irányba mindig többet kapok mint a másik irányba. Amit viszont megfigyeltem hogy a távolságot légvonalban számítja a program. Szóval ha te háromszögben 3 város között fogsz szállítani, akkor a második városba menő emberek után rossz hatásfokkal fogsz pénzt kapni!

    Ipar:
    Jelenlegi formában rossz ahogy van. Csakis kamionokkal lehet igazán szép profitot termelni! Azt vettem észre hogy nyersanyag kitermelő gyárnak az aktuális termelése rosszul van megírva. Nem az előjegyzett (vevői oldal) termelésre indítja be a termelését, hanem az aktuális napi termelésre! Ez nagyon nagyon rossz! Ugyanis ha távolról nagy vonatokkal hozod a nyersanyagot, akkor mikor lefogy a vevő gyárból a nyersanyagkészlet, azonnal esik a napi termelési száma. Erre a nyersanyag kitermelő is esik és berángatja a termelést. Egyszóval nem az átlagot nézi ez lehet a baj. Ha kamionokkal csinálod ezt, ott el lehet kerülni ezt a hibát ugyanis a sok kicsi adag finomítja ezeket a tüskéket....de ki akar kamionozni mikor ott vannak a szép nagy vonatok :)

    Kb ezek a tapasztalataim...
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.11.13. 07:07:41