Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • Nohab
    #2489
    A héten megvettem a Workers & Resources: Soviet Republic játékot. Én mint logisztikás, építgetős játékokat szerető ember, azt kell hogy mondjam, engem kilóra megvett. De így játék talán életemben talán csak ezen kívül kettő tudott (Transport Tycoon, M Train Simulator).

    Nagyon jó a logisztikája és aprólékos részletessége. Olyan dolgok vannak benne, amikre már évek óta vártam, de itt dugig van belőle. Pár példa:
    - neked kell megoldani a téli hóeltakarítást az utakon
    - neked kell legyártani a járműveket, amiket eladsz, vagy felhasználod
    - a személyautókat te gyártod le és adod el az embereknek, azoknak parkolót kell csinálni
    - repteret teljesen magad építed fel modulárisan, és a futópálya számozása is változik az iránytól függően.
    - az utak, épületek konkrét megépítését te is csinálod (munkagépek, alapanyagok és munkaerő odaszállításával) A nehézgépeket platós teherautók IS hordhatják.
    - távfűtést te oldod meg
    - konténeres szállítás
    - a konkrét pénz nélküli szocializmust fel tudod építeni
    - itt nem csak oda kell vinni az rádiót és tv-t a városba és kész, hanem tudsz majd csinálni rádióadót, ahol meghatározhatod, hogy milyen témák menjenek
    - a közúton van előzés

    Ezektől és még pár dologtól, amíg csináltam a tutorialt, egyszerűen leesett az állam. szóval nagyon brutálisan kreatív és egyedi játék. Míg pl a Transport Feverben azt érzem, hogy a grafikára építettek fel mindent, de amúgy egy kicsit üres. Itt érzem mögötte a lelkesedést és a ötletek garmadáját. Folyamatosan fejlesztik. Itt vannak még a tervek. Amúgy most akciós a Steamen is. Egy próbát megér.

    A negatívum kb. a grafika, és a TF-hez képest gagyibb domborzat, butított vasút. Az utóbbit csak vizuális értelemben értem, mert itt van "előjelző" mint a OpentTTD-ban és dinamikus útvonalkeresés is.

    Utoljára szerkesztette: Nohab, 2020.12.25. 12:05:08