TokraFan#56
Valami róluk készült dokumentumfilmben láttam ezt, még arról is beszéltek, hogy kik küldték el őket amikor mindössze 500k dollárt kértek az induláshoz. Ez már az egyetemi tesztek után történt. De nyilvánvaló, hogy kellett tőkeinjekció, mert saját erőből ilyen felfutást képtelenség finanszírozni, olyan mennyiségű költség volt a szerverek és a sávszélesség bérlése, hogy azt más módon nem finanszírozhatták.
A youtube szintén így kezdett, én még emlékszem az első hónapokra amikor képtelen voltam megnézni bármit is rajta, mert szét izzadta magát az a pár szerver amit az induláskor valahogy fizetni tudtak. Mondjuk ha jól emlékszem, náluk annyiban más volt a felállás, hogy viszonylag gyoprsan eladták a céget a Google-nak és így jobbára kimaradt a befektető keresés. De a lényeg az, hogy ilyen lehetőségek csak manapság adottak, korábban hol volt az egyszeri embernek arra módja, hogy egy jó ötlettel -persze sok munkával és kitartással-, tőkéhez juthasson, majd sikeressé és gazdaggá válhasson? Mert az eredeti kérdés ezt volt.