AcsMarci#19
Ha egy játék annyira izgalmas és annyira ötlet-dús, hogy egy videóval ki lehet váltani, az már önmagában mindent elmond. Talán vissza kéne térni a régi módszerhez, amikor a fejlesztők kiadtak egy demó-t, és az alapján mindenki eldönthette, hogy akarja-e a játékot vagy sem. Mert a fejlesztői leírások és a trailer-ek a legtöbbször csak illusztrációk és közel sem állnak valósághoz.
Ez a játék pedig tipikusan egy mese, alig kell benne csinálni valamit, és ezek mellet még a grafika is pocsék. Az pedig, hogy évekig készítették, nos az azt jelenti, hogy rengeteg más dolgot csináltak mellette. Az egyetlen dolog benne, amin látszik a tényleges munka, az a zene. A zenét készítő ember megérdemelné a pénzét, a többiek nem tettek le túl sok mindent az asztalra, főleg annak a tekintetében, hogy ma már vannak konkrét játék készítő programok, amikkel a különböző dolgokat egymás mellé dobálva lehet ennél sokkal jobb játékokat összerakni, méghozzá hónapok alatt. A textúrák olyanok, mintha az a kisbaba rajzolta volna őket, akiről a történet szól. Fizika szinte egyáltalán nincs a játékban, a dolgok egy megadott pályán mozognak, már ha mozognak. A játék készítőinek mélyen magukba kéne nézniük, és szívre tett kézzel bevallaniuk, hogy csak összecsaptak valamit, és ezért pénzt kérnek.
A videók megtekintési száma nem azt jelenti, hogy ennyien nézték végig, hanem hogy ennyien nyitották meg. A többség szerintem csak bele-bele nézett, és miután látták az igénytelenséget, ki is kapcsolták.
Én szeretem az indie játékokat, mert egyedi ötletekkel és megoldásokkal vannak tarkítva. A legtöbb játéknak van olyan eleme, ami miatt nem számít, hogy egyszerű a grafika. De itt még ez sem lehet elmondani. Nincsenek ötletek, nincsenek egyedi megoldások. Tipikusan egy összecsapott szemét, aminél annyi volt a terv, hogy készítek egy játékot amiben egy rákos gyerek van, és pont. Semmi terv, hogy miért lesz izgalmas, miért lesz jó.