• Ahoy
    #3
    Ez a tipikus laikus hozzáállás, soha egy PCR-t nem látott vagy egy vektort nem injektált még, de véleménye az van.

    Egyrészt semmi köze a cikkhez, másrészt meg fogom a fejemet attól, ha valaki egy kalap alá veszi az összes genetikával kapcsolatos fejleményt.

    Először is a felmérhetetlen pusztításra jó lenne ha linkelnél pár perdöntő bizonyítékot, mert így egy fokhagymás lángos utáni böffentésnek tűnik. Másrészt különbséget kell tenni azon GM folyamatok között, mint pl a alaki, formai, szárazságtűrés stb finomhangolása egy növény esetében, ami tulajdonképpen analóg egy nemesítéssel. Illetve olyanok között, amik tényleg aggályosak. Pl amikor a növénybe egy gyomirtó termelő gént ültetünk, vagy rezisztenciát egy gyomirtóval szemben... ezáltal lehet szórni sokezerszeres koncentrációban az adott anyagot.
    Ezek sokkal több vizsgálatot és hatástanulmányt igényelnek. Ugyanakkor ha okosan használjuk, akkor akár csökkenthető, vagy eliminálható teljesen a gyom/rovarirtók használata, ha olyan növényeket fejlesztünk ki. Gondolom te is szívesen ennél teljesen vegyszermentes zöldségeket, amik egy természetes és emberre veszélytelen molekulával elriasztják a kártevőket...

    Egyébként az élelmezés jelenleg fenntarthatatlan folyamat, nem növelhető másképpen a termés csak ilyen szigorúan ellenőrzött folyamatokkal. Ahogy az atomenergiát ezt is fel lehet pozitív és negatív dolgokra használni. Éppen ezért kell vizsgálni, kutatni és nem elzárkózni a használatától. A világ szinte összes problémájára megoldást nyújthat a GM, mint az energia-üzemanyagtermelés, élelmiszer, öröklött betegségek és még sorolhatnám. Ez a jövő, és nem dughatjuk homokba a fejünket. Ha okosan használjuk, megfelelő ellenőrzéssel.

    Egyébként a GM természetbe kijutása ellen nemrég fedeztek fel egy zseniális megoldást. Mesterséges aminosavat kell adagolni a környezetbe, csak akkor tud szaporodni az adott élőlény. Mivel a természetben nincs ilyen, csak kontrollálva tud osztódni mondjuk a dízel termelő baci.
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2016.03.26. 16:28:07