A Rollercoaster tycoon 3 készítőinek (Frontier) új vidámparképítős játéka
-
TokraFan #81 A hangot is rá lehet tenni más videók alól, ez egy profi editorban akár tizedmásodperc pontosan szinkronba hozható, nem probléma egy gyakorlott szakembernek. Építhető ilyen pálya és létezik is, de ezeknél a konstrukcióknál olyan futómű van, mely alulról is "fogja" a kocsikat. Ezért nem repülnek le normál esetben. Ha a video valós, akkor ennek az alsó mechanikának le kellene szakadnia, ami egyértelműen látszana. Itt látható, hogyan néz ki a gyakorlatban egy ilyen futómű mechanika.
De a videoban nem szakad le semmi, a kocsi úgy siklik ki mint egy vonat, ami nem lehetséges ennél a szerkezetnél. Lehetne még az is, hogy nem a futómű "szakad le", hanem maga a kocsi váza a futóműről, de ennek esélye konvergál a nullához egyszerűen azért, mert minimum 4 ponton rögzül és egyszerre nem fog mindegyik ilyen szabályosan leválni, leszakadni. Történhetne ilyen baleset emiatt, de akkor mondjuk a bal első futómű rögzítése adja meg magát de a többi nem, tehát a kocsi nem ilyen szép szabályosan repülne le, hanem látványban is sokkal borzasztóbb módon siklana ki.
Szóval sok szemponból vérzik nekem ez a video, egyre valószínűbb, hogy tényleg fake.
Hazánkban azért nincs ilyesmi, mert nem lenne rentábilis. Pár éve építettek egy modern, fémvázas hullámvasutat (jó csúnya narancs színben), de ezt mára már leszerelték. Bár az okát nem tudom pontosan, biztos utána lehet járni, de gyanítom, hogy nem volt kifizetődő üzemeltetni. Ha valaki tudja a valódi okot, kérem javítson ki!
Szerintem a Planet Coaster tipikusan VR-ben lehet nagyon élvezetes. Ha a G erőket nem is érzi az ember, a szédülés biztos így lehet a legteljesebb. :-)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.13. 16:17:24