atiwrc#2439
"Hogy adsz finoman gázt, hogyan kanyarodsz pontosan íven wasd-al?"
A legtöbb normális játékban magadra lehet szabni a kormányzás és gáz fék(sőt még a kuplung) érzékenységét is billentyűzet esetén is. Az lehet hogy nem tudsz egyből 100%-os gázt adni, csak pár tized/század másodperc alatt, de ha elveszed akkor sem ugrik le az érték 0%-ra. Ugyanez a kanyarodásra is megoldható, és hiába "nyomogatod" a jobbra billentyűt az nem fogja rángatni a kocsit hanem szépen ívben tudsz fordulni. Persze nem minden gameben lehet ilyen jól kalibrálni a dolgokat, főleg a kanyarodást, ilyenkor ha van rá mód akkor az egér kormányzás is jó lehet, ha viszonylag normálisan le van programozva(LFS, AC), csak 10-15 percet volt kezembe kontroller eddig, (valamelyik régebbi forzát próbálgattam egy kis ideig), de valahogy az a kis utat bejáró karocska számomra nem tudta helyettesíteni sem az egeret. De még bill-t sem igazán annyira kiváncsi lettem volna hogy a fura kontroller helyett ha rá lehetne dugni egy bill-t hogy tudnék vele kanyarodni....
A wasd ugyanúgy szar mint a nyilak, mert nem tudnak az újjaid/kezed normálisan mozogni. A-Y-,-. kombóval tolok minden autós gamet amióta először láttam ezt a Grand Prix2-ben (még a 90-es évek végén), és wasd és nyilakhoz képest jóval finomabban tudod így vezérelni a billentyűzetet, arról már nem is beszélve, hogy még az S-X a fel le váltáshoz Space a kézifékhez és a C a kuplunghoz is igencsak kézre áll. ;)