• kvp
    #5
    Hat igen, a fo problema az, hogy a legalacsonyabb muveltsegi szintu tarsadalmi reteg kivetelevel szinte sehol nincs eleg gyerek, mivel a nok jelentos resze nem vagy max. 1 gyereket vallal.

    A ferfiak problemaja nem jelentkezik annyira, mar most is az a helyzet, hogy egy atlagos apanak elete soran tobb notol lesz gyereke, mig a ferfiak maradek reszenek senkitol. Ez jellemzoen megoldja a problemat es csak az egyuttmarado, a ferfi miatt gyermektelen parok eseten jelenthet gondot, de ez nem jellemzo a tarsadalomra.

    Az egyedulallo anyak igen, de a fent emlitett apa megoszlas miatt van, viszont ha valakinek igy lesz gyerke, akkor jellemzoen azert nem lesz masodik, mert az elso apja mar mashol jar, viszont a no gyerekkel mar keveseknek kell.

    A muzulman vilagban ezt jellemzoen ugy oldottak meg, hogy egy ferfinak lehet tobb felesege, mig a feleseg nelkul marado ferfiak meghalnak az aktualis haborukban vagy ujabban ide jonnek part talalni maguknak. A magukkal hozott tarsadalmi rend nagyon rossz a noknek (es altalaban barkinek aki ertelmesebb), de nagyon hatasos a faj rovid tavu tulelese szempontjabol. (viszont hosszu tavon gatolja a civilizacios fejlodest, tehat sajnos ugyanugy zsakutca mint az onkentes gyermektelenseget okozo nyugati liberalis ertekrend)