• Fbn Lx
    #13
    Az élelmiszeripar által használt adalékanyagoknak vajmi kevés köze van a férfi termékenységhez, ilyen hatásról még nem hallottam.
    Az ülő életmód nem fogja különösebben felmelegíteni a heréket, az átlagos férfi azért nem összezárt combokkal ül, érthető okokból. Amennyire ez plusz hőt is jelentene, az elenyésző ahhoz képest, amennyivel a herék környezetének az átlaghőmérséklete magasabb gyakorlatilag egész Afrikában, ahonnan egyébként származunk.
    Ülő életmód mellett, ha keveset mozogsz és nem sportolsz, egyszerűen alacsonyabb lesz a tesztoszteronszinted és ezzel együtt csökken a spermiumszámod, ez az egyik faktor ami közrejátszik.
    De én egyébként egy egészen más tendenciára mutatnék, az pedig maga a gyerekvállalási kedv. Azokban a társadalmakban, ahol magasabb az iskolázottság, jóval kisebb lesz a motiváció a gyerekvállalásra, mert a gyerekvállalás áldozat. A nyugati társadalmak polgárai iskolázottak és felvilágosultak, jóval kevésbé babonásak, jóval kevésbé vallásosak, és sokkal inkább tisztában vannak a saját életük egyszeri és megismételhetetlen mivoltával, a halál véglegességével és az öntudatuk törékeny természetével, ezért a nyugati társadalmak polgárai jellemzően szeretnék kimaxolni a saját életüket és nyitva tartani a lehetőségeiket. Amiben egy gyerek nyilván akadályt jelent, egy életed végéig tartó projektet vállalsz. Az ember minél nagyobb tudásra tesz szert önmagáról és a világról amiben él, jellemzően annál kevésbé folytat ösztönös életet. Azokban az arab országokban, ahol a termékenységi ráta 6 körüli, az egzisztenciális válság gyakorlatilag ismeretlen fogalom, ők kevésbé élnek önmagukért és az élményeikért, mert isten mindenre választ ad. Meg persze a fogamzásgátlás is kicsivel kevésbé népszerű.
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2016.02.25. 23:04:49