• SaGa
    Nem azt mondom, hogy nincs benne bug, de olyat, amitől nem lehetne játszani, nem találtam benne, nem kell várnod. Egy mod felrakás után az első indítás általában rendkívül lassú, mert ilyenkor pakolja a helyére a mod fájljait, illetve találkoztam olyan moddal, amitől még a gép is újraindult, akkorát esett az XCOM 2 a betöltés közben, de amúgy semmi extra.
    Néha fura, hogy a ranger a mellette elfutó ellenfelet utólag vágja miszlikbe, mikor már vagy húsz méterre van tőle, illetve a vipera "bladestorm"-os kinyírása után körökön át úgy marad a "bonded" pozícióban a ranger, a vállra dobott ájult bajtárs vagy vip nem mindig látszik, de ezek csak szépséghibák.
    Állítólag vannak benne a végigjátszhatóságot befolyásoló/akadályozó hibák is, de erről csak a patch "changelog"-jából tudok.
    Az tény, hogy nehéz és ahányszor újra kezded, mindig más. Sőt ha egy akció indítása előtt mentesz és visszatöltöd (vagy visszatöltöd az előtte lévő utolsó automentést, még a hajódon) akkor ugyanahhoz az akcióhoz más helyszín és ellenfél lista fog társulni. Elsőre érdemes valami alacsonyabb (esetleg commander) szinten ismerkedni vele, majd mehet a legendary ironman, különben nagy szívás lesz. Én ezen kezdtem az XCOM EW Long War után, de gyorsan visszavettem az arcomból és belenéztem egy veterán kezdésbe, miután három akcióban annyira kihalt a csapat, hogy egyetlen négytagú osztagot nem tudtam kiállítani az épen maradt emberekből. Amikor úgy éreztem, hogy már menni fog, fel commanderre. A legendary majd egy teljes végigjátszás után jöhet, amikor a Long Warosok kihoznak valami ahhoz hasonló nagyobb overhault.
    Figyelni kell, mert még az Avenger belseje is változik újrakezdésenként, máhol lesznek azok a romos szobák, amikre figyelni kell (pl a shielded power chamber, vagy mi a neve annak a helynek, ahol az oda épített labor/műhely nem igényel energiát)