• takysoft
    Nekem amolyan barkácsverzió maradt, mert anyagilag ez vacak hónap... Majd sale-en megveszem.
    Mielőtt vki beszólna, több, mint 900 játékom van csak Steam-en, szóval jellemzően szoktam vásárolgatni :D

Bugokat nem észleltem. Egy végigjátszás alatt egyetlen egy fagyással találkoztam betöltés közben, de az autosave rendszernek hála nem volt ebből se anyázás.

A játék remek. Az én problémám az volt vele, hogy a betöltési idők... hát kissé lassúak. Igaz HDD-ről nyomtam (120-as ssd-re azért játékokat nem telepítek, csak rendszert :D )

Ami egyszerűbb, mint a régi játékok: hát szinte minden. Itt nem kell 8 támapszontot fenntartani. Az Alienek se támadják meg. Sokkal kevesebb fejlesztés, a bázismenedzsment teljes kiherélése történt meg.
    A fegyvereket/páncélokat csak ki kell fejleszteni. Gyártás kb nulla, mindneki megkapja. Űrhajókat/repülőket se kell gyártani.

Cserébe kapunk egy egy közepes történetet. Semmi extra, első játékra motivál, de nem nagy szám. Nekem tetszett azért :)

Ami nehezebb: Ez nem bázismenedzsment játék, ez inkább a harcra megy rá. Nekem hiányzott, hogy nem kell alieneket élve elkapni. De jól átgondolt, érdekes küldetések vannak. Ja és... időkorlát. Időkorlátok mindenhol :D
    Az időkorlát nem a játékosok jóbarátja.
    Minden be kell fejezni X kör alatt. A főstoryban is haladni KELL, vagy vesztesz. Semmi sem stagnál.

Nehézség: Cheater vagyok. Voltam, és leszek is :D 8 óra meló után nem szopni van kedvem, ha hazaértem és beülök a gép elé.
    A játékkal jó igeig játszottam cheat nélkül, arról annyit tudok elmondani, hogy easy fokozatban is akadtak gondjaim az időkorlátokkal itt-ott. De jellemzően néhány restart vagy visszatöltés esetén másodszorra már a jó taktikával futsz neki a dolgoknak.

Igen érdekes a játék amúgy cheater szemmel. Mondhatni egyedi :D
    Totálisan immunis ugyanis bármilyen memóriaeditorra. Cheat Engine-el próbáltam merészkedni, de minden memóriacím el van rejtve. Semmit se találtam meg. Ez kizárólag akkor jellemző, ha erre a fejlesztők gondosan ügyelnek.

Ami azért furcsa, mert amúgy a játék kb minden apró részlete kézzel szerkeszthető az ini fájlokban.... Pl a fegyverek pontossága... a katonáid és az ellenséges egységek életereje, skilljei... kb minden.... pofonegyszerűen szerkeszthető a legbutább vérpistikének is.

Élveztem a sorozatot. Mondanám, hogy újrajátszom, de szerintem megvárom a Sale-t. Mert:
    -akkor meglesznek az achievementek is steam-en :D
    -addigra úgyis kijön 30 DLC... (a mai játékkultúra rákfenéje ez... lassan már kimondottan nem érdeme megvenni egy játékot megjelenéskor a bugok és hiányos tartalmak miatt)
    Utoljára szerkesztette: takysoft, 2016.02.22. 17:03:21