• Palinko
    #4058
    Igen szerintem itt senki nincs a warezesek ellen, mindenkinek megvannak az okai ha arra szorul és ez neki sem egy kellemes állapot szóval szerintem senki nem fikázta őket. Max azokkal van baj akiknek semmiség lenne megvenni a játékot mégis letöltik mert az meg ingyenes és ezt még hangoztatják is, őket szokták esetleg betalálni.

    Mint ahogy a crackereket is bűnözőzzük de azért mindenki érzi hogy ez ilyen Robin Hood dolog hogy tövénytelen de azért nem olyan mintha gyilkosok, erőszaktevők stb lennének. Azért a kevés kevesebb enyhébb bűntett van kb mintha nem csatolnád be az övet autóban azzal sem ártasz tulajdonképpen magadon kívül másnak. Kétlem hogy valóban azon múlna pár stúdiónál hogy felvegyenek-e még 50 embert de nem tudnak mert warezolták páran a játékukat akik amúgy megvették volna. Viszont semmi nem változtat azon hogy tényleg bűnözők a crackerek jogilag, érzelmileg meg eldöntheti mindenki magának. Az sokat segítene ha pontosan ki lehetne számolni a gazdasági károkozást, de ahhoz sajna párhuzamos valóságok kellenének egyiken lenne törés a másikon meg nem és akkor látnánk hogy mennyivel többen veszik meg.

    Jelenleg csak ilyen címek nem törtek mint a Diablo 3 meg Red Dead 2 de ezek nem igazán reprezentatívak, mert nem menne el egy átlag játékból 30 millió amiknek nincs ekkora kultusza. Cserébe a witcher meg a gta is tört egyik 50 másik 130 millió eladással de utóbbinál nyilván az online része miatt. Szóval akárhogy nézek akármilyen számot továbbra sem látszik alapjában rajta hogy az eladás a warezzel összefüggne, cserébe a népszerűséggel, hypeal és a játék minőségével viszont összefügg. Bár teljes képet csak pontos grafikonok birtokában tudnánk, pl a Dragon Age Inquisition eladásai természetellenesen zuhantak be a törés megjelenésével vagy sem meg ilyenekre értem.