• mikromanus
    #389
    Elsődlegesen nem neked szántam, hanem a szemléletnek, hogy "ingyen" felhasználni a fizetős tartalmat legális, elfogadott és "rendben van". Ha ez rád nem áll, akkor ne vedd magadra!
    Ami viszoont neked szól itt és most:
    "hogy MIKOR és MENNYIT érdemes érte fizetni."
    Nem, ez nem kérdés. Vagy fizetsz vagy nem. Az adott pillanatban meghatározott feltételek mellett (ToS, EULA) elfogadod az árat és a szabályokat amit az eladó/kiadó szab, vagy nem. Ha elfogadod kifizeted a megállapodásban szereplő (vagy boltban jelzett) árat vagy nem élsz a szoftver használatának lehetőségével. Nincs harmadik út. Ez nem skálázott dolog. Ha több "csomag" érhető el, akkor választhatsz, de ott is csak azt hogy melyiket akarod és ezért mennyi fix összeget fizetsz, vagy nem használod. Olyan nincs, hogy neked collector lesz meg a teljes jogaival harmadáron a kiadás napján mert szerinted ez ennyit ér. Ha az időtényező számodra nem kiemelten fontos, akkor kivárhatod a leárazásokat vagy akciókat. Addig peig ugye nem használod. Épp ez a lényeg. Akkor veszed amikor már a kutyának se kell, mert vagy nem érdekli, vagy már megvette. Mondjuk ezzel a hozzáállással szívtam. Mire elhatároztam magamat már "eltűnt". A Fable 3 ugyan nem volt sok tekintetben az amit szerettem volna, de simán támogattam volna a fejlesztőket egy játéknyi árral. Erre sehol.. Se steam, se más hivatalosnak tűnő helyen nem volt már elektronikusan... Így jártak. :)

    Vagy irány a fekete/szürkegazdaság, azt' lehet sunnyogni, meg törni a védelmet. De ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni nem "érdem" vagy pozitív dolog.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.04.05. 14:55:14