• mikromanus
    #381
    Azt hiszem én öregszek. Összeszámoltam hány jogtiszta és hány "trial" (tört) játékkal játszottam az utóbbi években és siralmas a kép. Tán ha egy olyan volt amit nem vettem meg. És nem azért mert a harmadik végigjátszás már nem adott sok újat, vagy mert az online tartalom nem érte meg, hanem mertmár nem láttam Steam-en és máshol se elektronikusan. Azért a régi szép időkben nem voltam ennyire maradi. :D
    Mindenesetre szerintem jelenleg már elág jó közelítéssel fel lehet mérni a kijövő játékok minőségét és tartalmát. Offline tartalomnál a 0day vétel szerintem is erősen kérdéses, de az se teljesen hülyeség ha kellő mennyiségű előzetes információ áll rendelkezésedre... és tetszik mondjuk a collector pack tartalma, vagy az előfizetéses bónusok. Nagyon hiányos infók alapján mondjuk valóban kicsit necces a doiog.
    A védelem jó dolog, de a tartalom fontosabb. Európa keleti felében talán nagyobb a hagyománya a nem hivatalos trial verziók első napos kipróbálása, de nyugatabbra szerintem sokkal kisebb a kalózverziók piaca. Ha egy játék bukik, akkor elsődlegesen nem a törések miatt fog bukni. A tisztán offline játékok rövid játékidővel és magasabb árfekvésben PC-re sérülékenyebbek lehetnek. Ott mondjuk indokolt lehet némi védelem.