• lammaer
    Francokat nem. A mai napig teljesen jól működik a scene, egy kezemen meg tudom számolni hány olyan játékkal találkoztam ahol a crack miatt volt bugos egy játék. Ez a fajta "veddd meg az ereditt azt nem lesz szar" alapvetően hibás hozzáállás.
    Az esetek döntő többségében ha valami fagy, zörög, csattog, bugos az a játék hibája. Steam is tele van mindenhol azzal hogy emberek panaszkodnak a legit megvett játékra hogy így nem indul, úgy fagy... jó esetben tudott refundolni azt minuszos review, rossz esetben beszopta mert 2+ órát küszködött azelindulással... PC világ sajnos ilyen, rengeteg config van, nem lehet mindig mindennel jó...

Ami fontos alapszabály nálam:
    0 day játékot nem veszek meg, nem csak anyagi miatt (úgyis akciós lesz hamarosan) hanem azért is mert szinte biztos játszhatatlan bugosszar lesz, kell pár hét amíg release után fixálják. Sőt, van hogy fél évig is pihentetk vmit, pl mert tudom hogy jön DLC, és inkább egybejn DLCvel játszanám le az egész játékot, mert utólag ritkán tennék fel valamit csak egy DLC miatt.

Csak megbízható forrásból töltök le tört játékot (nc*, tpb) ahol commentekből is látom hogy a cucc jó, sokan húzták le, esetleg olyan feltöltőtöl aki látszik hogy sokat tölt fel és jó a renoméja (pl tpb-n dauphong). Abban igazad van amikor az ember szimplán csak guglizik hogy xy játék full version crack és rányom az első pár találatra, az sanszosan scam lesz...trójaiak meg vírusok. Eleve egy csomó helyen a full játék egy nagy exe.. persze :D

Én úgy vagyok vele, van amit megveszek, van amit warezolok. Annyiszor b*sztak át már a játékfejlesztők is, a szar, félbehagyott, bugos cuccaikkal hogy nincs lelkiismeret furdalásom a warez miatt. Meg sokszor csak szimplán nem jön be a játék, hiába Mostly Positive az értékelés a steamen. Ha meg bejön ajáték, utólag volt már rá péda hogy megvettem (pl subnautica, klei játékok) mert megérdemelték a fejlesztők. Viszont mivel garancia játékra nincs, én így fordítom meg a "fizetés kipróbálás előtt" koncepciót "fizetés kipróbálás utánra".

Se nem vagyok büszke rá hogy van egy csomó megvett játékom (többnyire a multis játékokat veszem meg, mert azt törttel biztos nem lehet), se nem szégyellem hogy mai napig szoktam letölteni cuccokat (többyire singlét vagy kipróbálni multist szinglében hogy kb milyen).
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.08.22. 20:50:34