• DonnieBrasco
    Lehet komikusan is felfogni, ettől még szimplán tények, amit leírtam.
    Mondom, át akartam fogalmazni az ellenkező irányú, szalmabáb-sarkítások miatt (a te kommented még hagyján), csak kifutottam a szerkesztési időből.

Tények még egyszer.
    1. Az (ellenszolgáltatás nélküli) másolás NEM lopás. Aki ezt leírja, az hazudik/csúsztat/propagandát terjeszt vagy szívott be kontroll nélkül.
    2. Az (ellenszolgáltatás nélküli) másolás etikai, és bizonyos esetekben (belőle fakadó haszonszerzés) jogi szempontokból sem megengedett.

Jönnek ezzel a "kiesett bevétel" c. baromsággal még a fentiek ködösítésél, de azt a fogalmat a mai napig nem sikerült senkinek bebizonyítani, sőt a legtöbb erre irányuló tanulmány azt mutatta ki, hogy aki játékokat másol, az akkor sem venné meg a boltit (bolti áron), ha lehetetlen lenne feltörni.
    Sokkal érdekesebb lenne egy olyan tanulmány, ami azt mutatná meg, melyik az az árszint, ahol már megvenné az amúgy letöltögetős ember is.
    Bár ha belegondolunk, akkor pl. a gog.com éppen ezt a kísérletet végzi, ráadásul empirikus úton, és még jól is járnak vele :D

DB