Na akkor fuss neki a BTK-nak. A szoftver másolás nem bűncselekmény (ha csak saját szórakozásra, és nem vagyonszerzésre/értékteremtésre végzik), a lopás igen.
Szerkesztettem egy csomót az előző kommentemem, egy kicsit a BSA-huszároknak meg az egyéb álszent majmoknak, de kifutottam az időből... eh.
Nincs rendben a warez, főleg anno mikor a másolt cuccokat is pénzért árulták, viszont azt már a törvényhozók is felismerték, amit egyes szarokat kiadó cégek nem: úgy is le lesz másolva, akármit csinál, szóval választhatnak: vagy jó játékot adnak ki reális áron, és garantáltan sokan megveszik, vagy megpróbálkoznak még pár átveréssel, és mehetnek a süllyesztőbe.
Rengeteg legális játékom van, és közülük csak nagyon kevés teljes áron. Kiadáskor egyből megvettek közül volt, amit megbántam (Gothic 3 kiadáskori minőségével), de volt amit nem (pl. Oblivion collector's edition). Aztán az ember ahogy komolyodik, rájön hogy nem kell 5 éves mentalitással ráugrani mindenre ami (a fizetett média által polírozva) csillog-villog, hanem kis kivárással (akár 1-2 év, hova sietünk) úgyis kiderül, mi a gyémánt és mi az üvegcserép. Ekkor pedig szépen, normális áron meg lehet venni.
A türelmetlen, de racionálisan gondolkodó embereknek pedig ott a Kickstarter, early access stb. Bár utóbbi szerintem pofátlanul túl van árazva, de a steam amúgy is a legalja, ezt már kifejtettük.
Ingyen játszani egy játékkal pofátlanság, de ma már szinte mindegyikkel lehet megfizethető áron, csak ki kell/lehet várni.
Ettől függetlenül a másolás NEM lopás, ez továbbra is tény, és az összemosásuk átlátszó, butácskák által nyomott marhaság :)
DB Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.03.31. 09:13:13