• totyak
    Én azt mondom nem kell megmagyaráznia senkinek, hogy ki miért warezol, úgysem hiszi el senki az indokokat. Aki magyarázatot vár, az talán mindig mindent megvesz? Filmeket, szoftvereket, e-könyveket? Ha igen, akkor mit keres ebben a fórumban? Kamu, hogy csak a demo hiánya miatt töltöm le, kamu, hogy a Steam refund nem kényelmes, kamu, hogy csak a pc-met akarom tesztelni, meg meg akarom nézni, hogy egyáltalán tetszene-e a játék. Egyszerűen akkor sem venné meg az ember a játékot, ha olcsóbb lenne. Valószínűleg akkor sem, ha olyan fizetése lenne az embernek, amiből meg sem kottyana 15-20 ezer Ft. Egyszerűen beleivódott a netes kultúrába a letöltés. A warez kb. egy kimondatlanul elfogadott dolog világszerte. Ha akarnának, megtalálnának téged is, engem is, vagy bárki mást, aki letölt valamit. De nem akarják, kalkulálnak vele és elfogadják. Persze sírnak mindig a cégek, hogy bezzeg a warez, de nem érem miért nem képesek felfogni, hogy aki letölti, az semmiképpen nem venné meg. Ez egyáltalán nem olyan, mint a boltból ellopni egy kenyeret, legalábbis az én szememben nem. Nem vagyok álszent, van, amit megveszek, van, amit másképp oldok meg, de nem keresek indokokat, meg nem magyarázkodok idegeneknek.