• Danecay
    Nehéz elhinni, hogy semmilyen befolyása nincs az eladásokra a Denuvo-nak. Nem tagadom és is vásároltam már Denuvo-s játékot, amit ha törten beszerezhettem volna valószínűleg nem vásároltam volna meg. Sőt, hogy teljesen őszinte legyek a tavalyi évben a 4 megvásárolt játék közül 3 Denuvo-s volt. Ezzel szerintem nem egyedül vagyok így a világon és azt, hogy semmilyen befolyása nincs az eladásokra inkább ön és mások ámításának tartom. Tudom, hogy ott van példának a Witcher 3, mert ezzel vannak tele a külföldi fórumok és vélhetően éppen ezért ez a topik is, de ellenpéldának lehet még több játékot fel lehetne vonultatni. Természetesen önös érdekből mi más mellett kampányolnának az olyan játékosok akik csak profitálnak abból, hogy megjelenés napján ingyen és bérmentve játszhatnak a legújabb címekkel. Nyilván a Denuvo fejlesztői is csak úgy hasra ütés szerűen kezdték el fejleszteni ezt a védelmet mindenféle statisztikai és piackutatás nélkül, csakúgy mint azok a balfék játékfejlesztők és kiadók akik ezért pénzt fizetnek, pedig csak elég lett volna nekik ebbe a topikba beleolvasni és egyből megtudták volna a tutit. Én nem akarok álszent lenni és nem is vagyok az mert biztosan állítom, hogy nagyságrendekkel több játékot warezoltam már le mint amennyit megvettem, de mondjuk ez szerintem ez a magyar játékostársadalom nagyon nagy százalékára is igaz. Sőt amióta ebbe a topikba irkálok is töltöttem le 2db feltört Denuvo-s játékot, nevezetesen a Resindent Evil 7-et és a Battlefield 1-t. Kipróbálni nem volt még alkalmam egyiket sem de letöltöttem őket. Hogy miért nem vásároltam akkor meg? Nos mivel ha ezen múlt volna, hogy ki tudom e próbálni bármelyik játékot is akkor a kiadó és a fejlesztő biztosan nem profitált volna belőlem. Én a Resident Evil eddigi egy részével sem játszottam, pedig gondolom ezek is fel voltak törve, így biztosan nem a 7. lesz az amiért próba nélkül pénzt fogok adni, bár kétségtelen, hogy csak ezt követően olvastam, hogy elvileg ennek kivételesen DEMO-ja is volt. Minden esetre ez nem az én világom, csak 1-2 gameplay video keltette fel az érdeklődésemet, de már más játék esetén bebizonyosodott nálam, hogy a gameplay videó nem egyenértékű a saját gameplay élménnyel. A Battlefield 1 el kapcsolatosan pedig azt kell, hogy mondjam, hogy ha annyira érdekelt volna, hogy megvegyem, akkor azt nyilvánvalóan már megtettem volna megjelenés óta, de mivel ez elsősorban egy multiplayer orientált játék amiben én egyáltalán nem vagyok érdekelt ezért nekem az a rövid single kampány mint amiről olvasni lehetett nem érte meg egy teljes értékű játék árát. Láthatjátok, saját magammal szemben is vannak érveim és ellenérveim, de amennyiben objektívek akarunk lenni, a megjelenésüket követően pár órával, vagy még annyival sem, sőt szélsőséges esetben akár még azt megelőzően, amennyiben ingyen elérhető egy játék még 100 %-osan az igazán érdeklődök sem lesznek feltétlenül eléggé elhivatottak, hogy valamennyien pénzt adjanak a megjelent produktumért. Szerintem aki mást állít az egyszerűen nem elég tájékozott, áltatja magát és másokat is és/vagy egyszerűen hazudik. Ez biztosan nem tesz jót az egyébként is gyengélkedő PC-s játékiparnak. Persze tudom, minőségi játékot kellene csinálni, bla-bla-bala, mintha konzolra nem lennének közepes vagy silányabb címek. Elsősorban ezt kellene elérni, hogy legalább azokért a címekért fizessen a játékos ami valóban és ténylegesen érdekli, ezt tekintve pedig igen is van létjogosultsága a Denuvo-nak vagy más alternatív védelemnek. Persze, tudom, hogy ott vannak a saját jövedelemmel még nem rendelkező játékos kedvű fiatalok is akiket persze részben megértek, de ez még nem lehet mentség és nem jogosít fel senkit semmire.
    A MOD-olhatósággal kapcsolatos észrevételemet pedig már a [URL=https://sg.hu/forum/uzenet/1454094484/1499]#1499[/URL] -es hozzászólásban megírtam, miszerint A másik dolog a MOD-olhatatlanság. Az F1 2016-hoz ami szintén Denuvo védelmet használ és a mai napig nem került feltörésre, a RaceDepartment-ről szám szerint 278 kisebb-nagyobb módosítást lehet letölteni a pár kb-ostól a több száz MB-osig és lehet implementálni a játékba ami alapján nem egyértelműsíthető, hogy a Denuvo automatikusan szabotálja a MODING-olást.
    Elnézést a hosszas kifejtésért de ez lett volna az én ambivalens de mégis inkább pártoló véleményem a Denuvo mellett.
    Utoljára szerkesztette: Danecay, 2017.02.08. 20:05:49