• Danecay
    Tudom, hogy nem új keletű dolog, ~15 éve is "viccelték" már így meg a fejlesztők az illegális kópiákat használó játékosokat, de amennyiben ezt komolyabban vennék és továbbgondolnák a fejlesztők, akár egy működő megoldás is lehetne a jelenlegi szigorú, kategorikus (amíg nem veszel meg nem játszol velem) típusú védelmek, pl. Denuvo helyett. Igazából forráskód szinten kellene úgy leprogramozni a játékokat, hogy azok megvásárlás nélkül végigjátszhatatlanok legyenek valamilyen módon, legyen az akár a videóban is látható egyre terjedő elpixelesítés, vagy elsötétítés, életerő regenerálódásának, regenerálhatóságának tiltása vagy minimalizálása, a továbbjutás megakadályozása egyik pályáról vagy pályarészről a másikra, fejlődési rendszert használó játékokban a fejlődés tiltása, minimalizálása vagy oly mértékű nehezítése, hogy a játék adott formájában élvezhetetlen legyen. Multi esetén szintén korlátozni a játékost gyengébb fegyverek, járművek használatára, a megmérettetéseket követően nem szerepelnének az eredménylistán, táblán, leaderbordon, stb. Az alkalmazott megoldások, korlátozások ismertetése mellett szabadon terjeszthetőek lehetnének a programok, így egycsapásra megoldódna a DEMO kérdés is, ami valljuk be felháborító, (én a magam részéről kötelezővé tenném) hiszen kipróbálhatóvá válnának a játékok, természetesen a korlátozások elfogadása mellett, aminek alapján a játékos jobban megtudna ítélni egy-egy játékot mint tesztek, vagy gameplay videók alapján, így nem lenne szükség arra hogy valaki csak a kipróbálás miatt töltsön le tört játékot, mert mondván ha jó később úgyis megveszi. Nem mondom, hogy nincs ilyen mert biztosan van, de szerintem ez nagyobb százalékban csak álszent szöveg. A fenti módszer mellett bárki szabadon letölthetné, kipróbálhatná a választott produktumot és amennyiben az arra érdemesnek találtatna megvásárolná és a már a gépén telepített kipróbált játékot aktiválná, vagy ha úgy tetszik akadálymentesítené. Így a kecske is jól lakhatna és a káposzta is megmaradna és emiatt ez vagy egy ehhez hasonló védelem, egy működőképes, mindenki számára elfogadható megoldás is lehetne.