• Amiga
    "ha te veszel egy terméket műszaki cikket, dvdt, kocsit van rá garancia"

Ha te szoftvert veszel, akkor nem a szoftver kerül a birtokodba, hanem kizárólag a használat lehetősége. Steam-en visszaadhatod két óra használaton belül (refund), konzolokon pedig megnézheted a streameket, mert nálad is pont úgy fog futni.

Ehhez képest ugye konzolon - szigorúan csak a minőségbiztosítás jegyében - boldog/boldogtalan csippeltette ki a gépét a vásárlás napján.

A torrent semmiképpen sem szürke fátyol, hanem illegális a tört játékok telepítése és kész. LOL, a "szükséges rossz", ez a legjobb, amit eddig hallottam. :-D

A "szürke fátyol" miatt tartunk a Denuvo-nál, illetve annál, hogy a kiadók nagyon keményen kezdtek védekezni. A mai játékok többsége nem hajlandó már offline futni, vagy ha mégis, megbüntet azért, hogy nem vagy online. A teljes játékipar tolódik arra, hogy még a single player játékok is mmo-ként viselkedjenek, csak hogy ne lehessen törni.

A steam refund már szerintem elég jó PC-n, amúgy én Androidon is azonnal visszakaptam a pénzem, amikor egy játékot megvettem, kipróbáltam, aztán letöröltem a telóról. Jöhetne egy egységes refund konzolon is (amúgy már kaptam vissza pénzt boxos vásárlás után), de addig, mit mondjak, ésszel kell vásárolni.