• end3
    #1
    Végre egy normális megközelítés!

    "..a kiskapukkal az a baj, hogy nem csupán a "jó" embereknek jelentenek lehetőséget, hanem a kevésbé jószándékúak is kihasználják azokat,.."


    És minden "bejárat" amelyet a szoftverfejlesztők a programjaikban véletlen v. maguk számára készakarva, - akár fejlesztési szempontból, - de nyitva hagynak....

    Az emberiség egyik és elég jelentős, növekvő részének túl sok ideje van arra, hogy az interneten mások hálózati eszközeit "szkennelgesse" és a virtuális térben folyó létezéseit keserítse. A mobilgyártók meg százmilliószámra gyártják, kínálják piacképes áron megvételre az eszközöket is hozzá. Másrészt az államhatalmak legfőbb adatgyűjtési stratégiája ezen eszközökön keresztül valósul meg a saját és idegen polgáraikról v. államokról is.

    Következtetésem: Hálózati kommunikációra képes eszközöket alapból lezárt tűzfalakkal kellene szabványosan értékesíteni, és csak az "szál" mehet a netre, amelyet a felhasználója éppen megenged, és csak "temporary" jelleggel. (A eszköz-oldalról kétszer is rákérdezve, biztosan azt akarja-e... Az ipari szabványokkal alaposan körülbástyázott tűzfalat megkerülő programozási gyakorlat büntetése pedig golyó általi halál legyen.)

    Ha valaki nem képes az engedélyezést lekezelni, - védendő az emberi társadalom legaktívabban használt és növekvő mértékű kommunikációs formáját - az ne menjen a netre, amég meg nem tanulja. (Esetleg később, fejlődésképpen, folyamatosan egyre bonyolultabb, IQ-gyilkos "engedélyezési eljárásokat" kéne bevezetni.)

    A felhasználó által kontrollálhatatlan, az eszközök számára alapértelmezetten nyitott hálózat "ha kell ha nem" használata, végső soron egyszer az egész emberiség pusztulását okozhatja. Az ilyen internethasználat, - ma még, a tömeges felhasználás oldaláról, alig ismert, félelmetes lehetőségeit tekintve, - a Föld bolygóra nem a háttérteleviziózás-veszélyességi szintjét jelenti.