• takysoft
    "addig maradnak, amíg a telefonszolgáltatók online áruházaikból el nem távolítják a Uber applikációját."

Én nem szeretnék kötekedni, de... a telefonszolgáltatónak nincsenek online áruházaik. Volt, amelyik megpróbálta, de a Google Play-el nem lehet versenyezni.
    Arról nem is beszélve, IOS alatt eleve nem is telepíthető az Apple Store-on kívül másik áruház. Androidnál lehetséges, de alig 1-2 híresebb van (Amazon pl, vagy a kissé kalózabb Aptoide). Windowsnál nem tudom, de szerintem ott sem lehet.

Ezek meg gyártói boltok. Ezekre a szolgáltatóknak semmi ráhatása nincs. A Vodafone nem tudje megszabni, mi legyen elérhető az Amazon az Apple vagy a Google boltjában...
    A Google és az Apple persze eldöntheti, de akkor meg a szolgáltatóknál kell kopogtatni.

A szolgáltatóknál például le lehet tiltani a az adott alkalmazások protokolját, így webforgalmát. De ez meg egyik szolgáltatónak se érné meg, arról nem is beszélve, hogy erősen sértené a netsemlegesség elvét.
    Magyaroroszág egyelőre még nem állt be Kína mögé, hogy blokkolgassuk itt a dolgokat...
    (na persze ha arról van szó, hogy VOIP, akkor egyből más a leányzó fekvése, de ez meg szolgáltatói oldalról érthető... még ha bunkóság is..)

Meg van itt egy apróság, ami valahogy mindenki elfelejt... az Uber nem a magyar törvényekkel konfliktál, csak a budapesti szabályozással.

Persze az tény, hogy az Uber tudtommal csak pesten működik, vidéken nem. De ha teszemazt egy nap mégis nyitnának arrafelé is... milyen szolgáltató már az, aki országosan blokkol valamit, mert egy városban tilos?

Amúgy nem értem mi ebben a szuperbonyolult...
    Döntse szépen el már az illetékes hatóság, hogy akkor sárgára kell-e ezeket festeni, kell-e hozzájuk a taxisengedély, meg a fővárosi egyentarifa.

Ha pedig igen, akkor meg fogja magát a NAV vagy akárki is illetékes ebben. Csináljanak 2-300 próbautat (különböző regisztrációkkal), és úgyis kibukik. Jobb esetben még be is szednek egy jó rakat büntetést, amivel jól is járnak.

Ha viszont nem, akkor meg hagyják már békék a francba ezeket a szerencsétlen Uberezőket!