79
  • Ragnaar
    Elvileg Mexikóban a taxisok árat csökkentettek így máris kisebb a forgalma az Ubernek. Másrészt az app miatt elvileg totál visszakövethető név szerint darabra minden Uberfuvar, szal taxiórakikaccsojja ott nem működik, persze lehet, hogy nem ilyen egyszerű. De ott a másik oldalbal is lehet, hogy meló mellett Ubertaxizással még meg tudsz keresni +30 rugót mondjuk 3 hétvégével/3 óra elfoglaltsággal az nem lenne rossz.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2016.01.19. 14:01:01
  • KaOz
    Egy rövid történet mindenféle vádaskodás és támadás nélkül, melyet a mai napig nem értek de társaságban jó sztori, hátha itt is.
    Szombat hajnal Deák tér.
    Kérdezem a taxist, mennyiért vinne haza Újpestre?
    Válasz: jujj jajj hát nagyon kívül esik ez, szinte már periféria 8.000 ft, mert máshogy nem éri meg. Köpni, nyelni nem tudtam.
    Akkor ez mi volt?
    Másik sárga takesz 6500 volt.
    Talán az hiba, hogy az ember alternatív megoldást keres?
    Ez már személyes kérdés: miért a betiltást követelik, miért nem a szabályozást? nem szimpatikus, így nem csodálom, hogy majdnem mindenki ellenük van. Egy a lényeg, a szabad rablásnak vége lett és persze hogy nem tetszik.
    Béke...
  • Tikal #37
    email-ben kapod meg.. ha céges elszámolásra kell akkor meg csinálj business profil-t
  • Solear
    "Tiltsák be!"

Lol.. :D
  • hypno
    Addig amíg a kaszinótulajdonosok lényében becsületkassza rendszerben adóznak, az orvosok ugyanígy a hálapénz után, addig az Uberesekre is nyugodtan rá lehet bízni, hogy a lelkiismeretük, meg az szja törvény alapján ttöltsék ki az adóbeváallásukat.

Azután van egy olyan szervezet amelyiknek pont az a dolga, hogy figyeljen rá, hogy mindenki a törvények szerint adózzon..

• molnibalage83
    És azokat komolyan uldozik is. Maradjunk annyiban, hogy a baráti körrel uberezve senki nem kapott még számlát...
  • Tikal #33
    pontosan. és százszor meg ezerszer annyi kamu kft-t, bt-t fogsz találni.. ez az uber probléma kicsit túl van lihegve.
  • Tikal #32
    nem erről van szó...ilyen alapon akkor tiltsuk be a vállalkozásokat is, mert ugyse fizet senki adót... vagy te tényleg elhiszed, hogy ma a vállalkozások nagy része magyarországon teljesen a törvények szerint működik? ...

szóval ne azért akarjuk már betiltani, mert vannak akik nem fizetnek utána adót, találjanak ki mást...
  • molnibalage83
    Hát ja. Ahhoz képest, hogy hány kiadó lakás hirdetés van úgy megnézném, hogy hány magánember adózik belőle...
  • gforce9
    Te tényleg azt gondolod, hogy néhány, marginális réteget képező sofőrön kívül az uberesek bevallják a bevételeiket? Te hol élsz?
  • Tikal #29
    nos, nem tudhatod, hogy ki mit ír a bevallásába tavasszal, de lehet tévedek, és ismersz minden Uber sofőrt...
  • molnibalage83
    Túl gyakrnak olvasom ezt ma. Mi köze az áfa és a járulék megfizetésének az ÁFÁ-hoz...? Az uberesek elég nagy része totál feketén nyomja, csak őket valahogy még (?) nem vannak a NAV célkeresztjében.

Persze a taxisok egy részét sem kell félteni, lásd lenti árszabás. Mondjuk konzekvens volt, mert kétszer mentem haza Kispestről kb. 1,5 km táv eltérés volt és mindkétszer kb. 6k volt a dík. Visznt ez 400 Ft/k, nem vágom, hogy milyen duva alapdíjból és hogyan lesz a 280 Ft/km 400-430...
  • Tikal #27
    hát akkor lehet nem az Uber ellen kéne tüntetni, hanem a kormány ellen, hogy kevesebb bürokrácia legyen...
  • Tikal #26
    Airbnb elen ki fog tüntetni és mikor? :)
  • Sippie
    azért a taxisokat sem kell sajnálni, ha adóelkerülésről van szó...
  • lac coo
    A taxisok sose akartak versenyhelyzetet! Most sem az van, hogy akkor az überesek is fizessék ki amit kell, hanem , hogy tiltsák be őket.
    komcsi banda.
    Üzenem nekik a szocializmus véget ért, ma már verseny van ! :)

Kiemelték őket nagyon dzrván a versenyszférából, naná, hogy örültek neki, konkurencia nem volt, díjakat jelentősen emelték ...

Így jártak, a világ így működik , le kell vakarni a sárga fóliát és beállni uberezni .Jah, hogy verseny van, és még értékelik is a sofört? :))

no azt ok nem szeretik....
  • Cat #23
    Azt vedd észre, hogy a fix, 280 ftos tarifát ők követelték ki maguknak. Előtte szabad verseny volt, 180-as tarifa mellett nem is tudna elterjedni az Uber.
  • arty
    mert adók és bürkokrácia nélkül olcsóbb a "termék"?
  • lac coo
    Minden taxis gondolkozzon el miért is tudott létrejönni és sikeres lenni az Uber, aztán oldalogjon haza a picsába ...!

Korábban épp a taxisok rinyáltak, hogy nem tudnak megélni a hihetetlen verseny miatt, túl sokan vannak, túl olcsók a fuvarok, magasabb, fix ár kellene. Meg is kapták. Igaz, ennek az is a következménye lett, amit most kifogásolnak: sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak rájuk, mint korábban, és ez bizony sokkal több pénzbe kerül nekik.

Én szívből remélem holnap reggel elzavarják őket a picsába .
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.18. 17:55:01
  • syn7h37ic
    Mocskos hiénák! De visszanyalt a fagyi, a koszos lezárásuk miatt 50-szeresére ugrott a google keresések között az uber. Nincs jobb dolguk? Ez is azt mutatja, hogy rohadtul ráérnek demonstrálgatni, mert eddig is dőlt a lé hozzájuk. A nyomorult dolgozó, meg miattuk szív mert késik a melóhelyről, mert őhiénaságuk úttorlaszokat méltóztatik csinálni egy világszerte használt szoftver miatt. Az összest szállítottam volna el egy jó kis telephelyre!
  • kamionosjoe
    Csak nehogy a postások is megtudják, hogy létezik az e-mail. :)
  • molnibalage83
    A Steam megérdezi, hogy melyik országban élek és Mo-t választa én úgy látom, hogy a szoftver árára rábassza a 27% áfát...
  • molnibalage83
    A mesében volt ennyi. 15 m útért fizettem 6500-at. Igen, van alapdíj is, de ez akkor is 430 Ft/km. A taxióra ment. Nem, nem vidékra mentem, Kispestről Kelenföldre. 2013-ban egy Szigetszenmiklós Boráros tér szórt 5000-7500 Ft között, órával.
  • alma2
    Vagy miert nem buntetik szarra azt a sok taplot aki a kep alapjan raall a biciklisavra az autojaval. Es mivel ok hivatalbol uzik a vezetest, ezert mar sok-sok eve nekik minden hasonlo szabalytalansagot duplan, triplan buntetnem.
  • tom_pika
    Nem politikai indíttatásból kérdezem én sem, de a tüntető taxist miért nem megy ki a rendőr gumibottal elverni? Csak az ünneplő gyalogost szabad?
  • lerboy
    A tisztánlátás kedvéért induljunk ki abból, hogy a közúti személyszállítási (üzleti) tevékenység engedélyköteles tevékenység. Meg kell nézni, hogy a Uber sofőrök rendelkeznek-e engedéllyel vagy sem. és betartják-e a jogszabályi ktelezettségeket (nyilván nem). Ehhez mérten kell ellenőrizni és eljárni. A sokadik bírság után, visszaszorulna a dolog. Írom ezt úgy, hogy a taxisok egyébként nem a szívem csücskei, mert A-ból B-be 3 különböző taxis 3 különböző útvonalon szállít el persze nem ugyanannyiért....
  • lammaer
    "Az UBER nem magyarországi cég, nem itt adózik,"

Steam itt adózik? Vagy az amazon?
  • lammaer
    Gondolom a guglinál meg az applénál már összeült a válságstáb hogy a vészhelyzetre való tekintettel eltávolítsák áruházukból ezt a félelmetes appot...
  • Tikal #11
    Kap számlát az utas. A rendszer küldi el. És van business profile is.
  • Meridian
    "Én nem szeretnék kötekedni, de... a telefonszolgáltatónak nincsenek online áruházaik. Volt, amelyik megpróbálta, de a Google Play-el nem lehet versenyezni."

Igen, ez így van, én se értem mit akarnak ezzel?
    Esetleg azt, hogy blokkolják az UBER szervereinek elérhetőségét?

Amúgy a NAV-nak kellene az UBER körmére nézni, mert hogy az UBER köztudottan azért is olcsóbb a taxihoz képest, mert nem fizetnek adót. Az UBER nem magyarországi cég, nem itt adózik, a sofőrök meg vagy bevallják vagy nem, de pl ÁFA-s számlát nem tudnak adni, ami azért nem egyszerűen necces, hanem botrányos - főleg azért ism ert más ilyen estben a NAV vérfürdőt rendez, itt most meg csak ímmel ámmal teszi a dolgát... de a taxisokat persze ott ahol lehet lehúzzák mindenfélével. Most pl a biztosítók, apámnak pl a KGFB-je 2.5x-ére emelkedett úgy hogy egész életében nem okozott balesetet, és B10-ben van... mindezt úgy, hoyg eleve a taxisok magasabb KGFB díjcsoportba esnek. (ezzel szemben az UBER-esek normál KGFB-t fizetnek példának okáért, és az autójukat sem kell matricázni ,stb stb)
  • kissssss
    uber... yes please!
  • chase
    „…addig maradnak, amíg a telefonszolgáltatók online áruházaikból el nem távolítják a Uber applikációját…"

Ezek kajak retardáltak. Mi köze van a telefonszolgáltatók online áruházainak az Uber applikációjához? A telefonszolgáltatók online áruházaiban csak készülékeket meg előfizetéseket lehet venni, nem? Vagy komolyan azt várják, hogy a Telenor/Telekom/Vodafone majd jól beszól az Apple App Store-nak, Google Play-nek, Microsoft nemtudohogyhívjákáruház-nak, hogy milyen app-okat távolítsanak el?
  • Tikal #7
    Lehet nem az uber-t kéne szabályozni, hanem ujragondolni az egész történetet...
  • Tikal #6
    addig egyik sem tüntetett, amig szabadrablás volt, most hogy leszabályozták őket, és már nem egyszerű lehuzni az utast, már nem tetszik nekik, hogy mások olcsóbbak és jobb szolgáltatást nyújtanak :)
  • takysoft
    "addig maradnak, amíg a telefonszolgáltatók online áruházaikból el nem távolítják a Uber applikációját."

Én nem szeretnék kötekedni, de... a telefonszolgáltatónak nincsenek online áruházaik. Volt, amelyik megpróbálta, de a Google Play-el nem lehet versenyezni.
    Arról nem is beszélve, IOS alatt eleve nem is telepíthető az Apple Store-on kívül másik áruház. Androidnál lehetséges, de alig 1-2 híresebb van (Amazon pl, vagy a kissé kalózabb Aptoide). Windowsnál nem tudom, de szerintem ott sem lehet.

Ezek meg gyártói boltok. Ezekre a szolgáltatóknak semmi ráhatása nincs. A Vodafone nem tudje megszabni, mi legyen elérhető az Amazon az Apple vagy a Google boltjában...
    A Google és az Apple persze eldöntheti, de akkor meg a szolgáltatóknál kell kopogtatni.

A szolgáltatóknál például le lehet tiltani a az adott alkalmazások protokolját, így webforgalmát. De ez meg egyik szolgáltatónak se érné meg, arról nem is beszélve, hogy erősen sértené a netsemlegesség elvét.
    Magyaroroszág egyelőre még nem állt be Kína mögé, hogy blokkolgassuk itt a dolgokat...
    (na persze ha arról van szó, hogy VOIP, akkor egyből más a leányzó fekvése, de ez meg szolgáltatói oldalról érthető... még ha bunkóság is..)

Meg van itt egy apróság, ami valahogy mindenki elfelejt... az Uber nem a magyar törvényekkel konfliktál, csak a budapesti szabályozással.

Persze az tény, hogy az Uber tudtommal csak pesten működik, vidéken nem. De ha teszemazt egy nap mégis nyitnának arrafelé is... milyen szolgáltató már az, aki országosan blokkol valamit, mert egy városban tilos?

Amúgy nem értem mi ebben a szuperbonyolult...
    Döntse szépen el már az illetékes hatóság, hogy akkor sárgára kell-e ezeket festeni, kell-e hozzájuk a taxisengedély, meg a fővárosi egyentarifa.

Ha pedig igen, akkor meg fogja magát a NAV vagy akárki is illetékes ebben. Csináljanak 2-300 próbautat (különböző regisztrációkkal), és úgyis kibukik. Jobb esetben még be is szednek egy jó rakat büntetést, amivel jól is járnak.

Ha viszont nem, akkor meg hagyják már békék a francba ezeket a szerencsétlen Uberezőket!
  • M2 #4
    Nem vagyok a taxisok nagy rajongója, de ebben az ügyben speciel igazuk van.
  • Cat #3
    A hatósági árat a taxisok követelték ki maguknak, és az jóval magasabb a korábbinál. Előtte 180 Ft/km környékén lehetett utazni, most pedig egy százassal magasabb a tarifa. Nem is tiltakozik ellene egyik taxis se, a forgalmuk zuhanása jórészt szerintem emiatt van.
  • lerboy
    Tegyük hozzá, hogy 2013 óta hatósági ár van a taxisoknál. Szóval a Fővárosi Önkormányzatot szídd az árak miatt. A másik, hogy szép és jó ez a Uber, de úgy nem nehéz olcsóbbnak lenni a piacon, ha a szabályok nem vonatkoznak rájuk (adó, engedélyek, előírások stb.)
  • Cat #1
    A taxiszolgáltatóknál nincs verseny. Azonos a tarifa, és borzasztó magas! Régen 3ezer volt fixen egy ferihegyi fuvar, ma ugyanez 6500 körül van. Mindeközben tavaly még 400 forint körül járt a benzinár, ma pedig alig valamivel van 300 felett. Nevetséges, nem sajnálom őket.
    Utoljára szerkesztette: Cat, 2016.01.18. 10:25:26