• halgatyó
    #16
    A taxisok helyett majd az autókölcsönzők fognak virítani a robotautókkal. A társadalmi polarizáció egy apró lépéssel előbbre megy (a sok kispénzű, saját autóját használó taxis helyett lesz 1-2 nagy autótömeggel kölcsönözgető, tehetős vállalkozó)

    Más. A balesetek IGAZI okai sok esetben nem derülnek ki. Például amikor a 30-cal SZARAKODÓ, meg az összes. építkezések után évekig kintfelejtett 20-as táblát szolgai módon betartó rohadék robotautóba hátulról belemegy valaki, akinek már nagyon televan a töke, hogy nem tudja megelőzni, az a táblázatban az emberi sofőr hibájának lesz feltüntetve.
    EZER ÉS EZER HASZNOSABB FEJLESZTÉST LEHETNE az erre pocsékolt rengeteg pénzből megcsinálni! Például az automata telefonközpontokat valami intelligensebbre fejleszteni, hogy ne az legyen, hogy 20 perccel a hívás után ott tartunk, hogy ".... és --- haaaa ---- eeeezt ----- aaaa ----- menüpontot ----- vááálasztjaaaa ----- akkooor --- nyooomja ---- meeeg ---- aaa ---szááázhuuuszonnyooolcas ---- gooombot ....." mert már a 8-dik menüpont után ordítva lebaszom a telefont....
    Vagy lehetne INTELLIGENS közlekedési lámpabeállításokat, forgalomtól függően, mert ha végig dugó van egy belvárosi úton, akkor a zöldhullámnak bizonyos helyzetben VISSZAFELÉ kell haladnia, ha meg gyér a forgalom, akkor előre 50-nel (és nem 70-nel, mint egyes helyeken), vagy hogy SEHOL se legyen olyan lámpa, hogy EGYESÉVEL engedi át a várakozó autókat, mert 2 másodpercig zöld...
    A mai társadalom még nagyon felkészületlen a robotvezetésű autókra. Najd akkor, ha a közlekedésszervezők és a törvényhozók célja NEM a forgalom akadályozása, lassítása, ellehetetlenítése lesz, hanem a gyorsítása, akkor lesz értelme talán. Majd ha a "forgalomcsillapítás" szót kiejtőket ott helyben felakasztják, akkor TALÁN elfogadom a robotautókat, bár akkor is valami nagyon erős garancia kell majd, hogy ne váljon az aktuális hatalom újabb durva visszaélési lehetőségévé az EMBEREK NÖVEKVŐ KISZOLGÁLTATOTTSÁGA, azaz a szabad döntési lehetőségtől való újabb megfosztása.
    Márpedig az utóbbi 25 év történelmi tapasztalatai arra utalnak, hogy bebetonozott garanciák nincsenek, és lassan, apró lépésekkel, sajtó-agymosással MINDEN (látszólagos) garanciát el lehet tüntetni, minden, addig sziklaszilárdnak hitt vívmányt meg lehet szüntetni.