Az új SW már elnézést, de semmben sem különöbözik a michael bay féle tré filmektől vagy a marvel szériától.
Én legalább abban reménykedtem, hogy egy tisztességes csata lesz benne, de még ez sem sikerült megcsinálni, peddig ehhez tényleg szinte csak lépték, jó kameramunka és pénz kell. Ez nem túl sok peremfeltétel...
A film utolsó előtti 30 másodperce hozott elő belőlem bármiféle érzést, mert jól nézett ki az öreg Luke, csak kár, hogy az ő történet szálának sincs értelme. A világnak szüksége van rá és ő elbújik. (És minek hagy hátra akkor nyomot és miért olya hülyén? R2 miért támad fel? Yeah, fukcing logic...)
Az sem értem, hogy miért egy tök ismeretlen megy hozzá, miért nem a tesó és a csaj. Ezen felül vicces, hogy Luke nem érezte meg a zavart sem az erőben, mikor anno őt megérezték, mikor elvileg a no1. jedi.
Stb. stb.
Ezeken látszik, hogy koncepciótálan egymásra hányt vacak az egész. Ennél ÉN jobb története írok pár emberrel úgy, hogy soha nem csináltam ilyet, mert legalább összeollózni jobbat tudnék. Voltak olyan pillanatok a filmben, ahol azt éreztem, hogy lehet ebből valami, de mindig sikerült tönkretenni. Annyi féle módon lehetett volna egy más/jobb/érdekes filmet csinálni, megmutatni, hogy mit lehet tenni. Érdekes, hogy ez a Felhőatlasztól kezdve több filmnek sikerül - még ha csak ollóznak is - de ilyen support mellett ennyire elhasalni.
Képtelen vagyok felfogni a nagy éljenzést. Nálam ez a filmtörténelem 10 nagy bukása között van az új SW úgy, hogy szart sem vártam tőleg, de még azt is sikerült alúlmúlnia. Az elvileg fantasztikus és végtelen SW univerzumból egy IV-VI 2.0--át sikerült összehozni. Michael Bay is büszke lehetne erre a teljesítményre...