• nkmedve
    Lehet, hogy pont a Közepes opcióra szavazók a leghangosabbak a fórumon, ezt nem tudhatom, de sok komment alapján én inkább azt érzem hogy a nagyon csalódott emberek kommentálnak, akik jóformán semmi jót nem találtak a filmben. Ezért én a Gyenge opciót vettem külön.

Alapvetően csak arra próbáltam rávilágitani, hogy az utóbbi időben mindenhol nagyon lesujtó véleményeket lehetett olvasni a fórumokban, pedig az osztályzatok teljesen más véleményeket mutatnak. Pl. IMDBn az emberek 91%-a adott 7-nél magasabb pontszámot, és mégis a fórumot az a 9% uralja, sokszor értelmes thread-eket is eltéritve.

Egyesek úgy tűnik kötelességüknek érzik, hogy bebizonyitsák, hogy a hype nem volt megalapozott (anti-hype :) ). Csak azt nem tudom, hogy ez miért jó, miért nem lehet a dolgokat a helyükön kezelni. A film jó (még ha nem is minden idők egyik legjobb filmje), az egyetlen gond az elvárásokkal volt egyeseknél. Sajnos nem lehet mindenkinek az elvárásait teljesiteni, itt most egy olyan irány kellett ami a nagy többségnek bejött, ezzel egy új löketet adva a szériának. Amint meg van alapozva az SW univerzum jövője, úgy lehet mélyebb történeteket belevinni.

Azt se felejtsük el, hogy ezelőtt néhány évvel úgy tűnt, hogy semmi esély nincs egy újabb filmre, főleg nem olyanra ami visszahozza a régi szereplőket. Az, hogy ezt igy ennyi idő alatt összehozták, és sikerre vitték, anélkül, hogy olyan baklövéseket kövessenek el, mint Lucas az előzmény-trilógiában, szerintem önmagában hatalmas teljesitmény.