nkmedve#35
Először is remélem senki nem olvasgat itt, aki még nem látta a filmet, esetleges SPOILER ALERT....
"Mellesleg az erőt nem silányították le... :) Pont ez az hogy végre ismét misztikum lesz."
Én különösen örültem, hogy nem vették megint elő a midikloriános hülyeséget, remélem nem is fogják. Egyetértek, hogy a fénykardot bárki tudja használni, egy párbajban az erő teljesen opcionális. Egy kardmester jobb technikával simán le tudhat győzni egy Jedit, a Jedi viszony használhatja az erőt, hogy javitsa az esélyeit.
"Ja igen és van egy tippem hogy ő Luke lánya :D"
Nekem is van ilyen gyanúm, de még ha nem is ilyen közeli, akkor is valamilyen kapcsolat van köztük. Nem véletlen az, hogy Rey-t csak úgy elhagyták egy bolygón, úgy hogy még neki sincs fogalma a családi hátteréről, és pont ő kellett megtalálja Luke kardját. Nekem az a véleményem hogy Luke régebbi tanitványa lehetett (ezért fejlődik annyira gyorsan miután megérinti a kardot) és ezeket az emlékeit valamilyen módon elnyomták amikor kirakták Jakku-ra (akörül amikor Luke önkéntes számüzetésbe vonult). Talán ő az egyetlen túlélő Luke tanitványai közül.
Én nagyon várom a folytatást. Felvetett a film néhány kérdést amire nagyon jó lenne választ kapni.
- ki Rey, és miért hagyták hátra?
- ki Snoke, és milyen kapcsolata lehet a régi császárral? Darth Plagueis esetleg? A filmben nem kapott sok időt, és a kivitelezése (CGI) nem tetszett tulságosan, de van benne potenciál. Az szinte biztos, hogy egy nagyon erős erőhasználó, talán a császárnál is erősebb.
- miért kereste Luke az ősi Jedi templomot, és mit talált benne? Miért annyira fontos ez, hogy magára hagyja a családját, és esetleges még élő tanitványait (Rey?). Valószinűleg Snoke-nak lehet nem kevés köze ehhez.
- Kylo Ren fejlődése hova vezet és milyen tervei vannak vele Snoke-nak? Szerintem érdekes karakter, nem olyan egysikú, mint a többi SW film rosszfiúi.
- Phasma még él, és mi lesz vele a továbbiakban? Ebben a filmben elég nagy csalódást keltett, talán van még több a karakterében.
Nekem tetszett, hogy ismét van egy bizonyos misztikum a történetben, ami szerintem az előzmény-trilógiában nem volt jelen. Ez nálam teljesen ellensúlyozta a bolygók felrobbantásának vagy Han halálának az enyhe súlytalanságá, sőt még a helyenként döcögős humort is. Aztán a további filmek láttán kiderül, hogy mennyire kapunk kielégitő válaszokat.