• ostoros
    #23
    Ez nagyon nem így van.A nagy cégek elkezdték a gépesítést, hogy kevesebb bért kelljen kifizetniük, ezért az iparban megszűnt egy csomó állás. Az iparból elmenekültek az emberek és a szolgáltatásba kerültek. Kocsmát, éttermet, fodrászatot, stb. nyitottak. Vagy ezekhez álltak be. Pl. pultos, műkörmös, pincér, sztriptíz táncos. És ez működhetne a továbbiakban is, ha minden ipari termelést átvesznek a robotok.

    Azonban, a nagy cégek egyre inkább beszállnak a szolgáltatásba is, és ott is központosítanak, és elhalásszák az emberek elől a pénzt!
    McDonald’s az éttermek elől, Tesco a kisboltok elől, (sőt, már a pénztáros se kell, legyen az is önkiszolgáló, hogy rohadnának el) Starbucks a kávézók elől, stb.
    Tehát most az emberek egy része kiszorul a szolgáltatói szektorból is, és újabb szolgáltatásokat, sőt, kifejezetten szélhámosságokat találnak ki, vagy bűnözőnek állnak, hogy pénzt szerezzenek. Jósnők, ezoterikus marhaságok, karate edzők, átverős cégek, drog kereskedők, ezek lesznek az új siker ágazatok.
    Összességében tehát elmondható, hogy a gépesítés miatti szükségből jött létre a szolgáltató szektor. Ami önmagában nem baj, de egyre kevesebb helyre tud a társadalom tovább menekülni!
    Tehát a társadalom fennmaradása érdekében igenis korlátozni kell a robotizálást. Ha már az iparban nem is, a szolgáltató szektorból igenis ki kell tiltani őket.

    És még egy dolog: a szolgáltató szektor működéséhez szükség van a középosztályra. Úgy lesznek tele az éttermek, műkörmösök, bárok. Másképp nem. Ennek érdekében pedig el kell kerülni a középosztály leépítését és a további tőke koncentrációt!

    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2015.12.19. 01:09:10