• Kornan
    #21
    Szerintem mind a kettőtöknek igaza van. Vannak genetikai és neveltetési vonatkozásai is a dolognak. Illetve a neveltetés szót lecserélném fejlődésre vagy személyiségre, mert lehetnek olyan események, amelyek komoly nyomot hagynak az emberen. Tehát ez magában foglalja a neveltetést és minden környezetbeli hatást, ami az adott illetőt érte.

    Az az ember, akinek gyakran dührohamai vannak és buta, az valószínűleg nagyobb eséllyel követ el bűncselekményt, mint a halál nyugodt ember, aki amúgy jól keres a képességei miatt. És ennek bizony lehetnek fizikai jelei is az agyban és/ vagy a génekben. Vagy ott vannak például a nők. Köztük is kevesebb a bűncselekmények aránya, például, mert kevésbé agresszívek.

    Ha mindenki nő lenne, kevesebb bűncselekmény lenne. :D -> Csináljunk mindenkiből nőt. Nah jó ennyit nem ér a dolog, csak egy rossz vicc volt. :P

    De abban Ahoynak adok igazat, hogy gén manipulációval a bűnözők száma jelentősen csökkenthető lenne, mert igenis számít, hogy ki mennyire impulzív, agresszív, okos, ronda és az is, hogy a szülei milyen génekkel rendelkeznek, mert ez kihat a neveltetésére is.

    Egyébkén már most rendelkezésre áll a technológia, hogy szerkesszük a géneket, de ha jól értem, akkor még alig értjük mi mit csinál. És rettentő körültekintően kell eljárnunk, bármilyen módosítást is teszünk, mert ez utána bekerül a társadalom génállományába. Kezdetnek pl a genetikai betegségeket kellene meggyógyítani.

    Itt egy előadás erről az új technológiáról: CRISPR-Cas9
    Utoljára szerkesztette: Kornan, 2015.12.19. 00:35:57