• Ahoy
    #15
    Lehet abban igazad van, hogy nagyon sok komoly bűnöző igencsak intelligens. (Bár ezek a nagyszabású bűntettek inkább, jóval kisebb a fizikai "utcai" agresszió... de ha beültetnénk extra lelkiismeret gént is a "jóságért", akkor talán nem lenne 'criminal mastermind'. Nehéz eldönteni, hogy mi a jó és mi a rossz persze, de az 100% biztos, hogy van genetikai háttere annak, hogy valaki érez e a bűntettei után valami negatív feedbacket vagy sem. Pont az lenne a cél, hogy minimalizáljuk a környezet pszichológiai hatásait. Ha a bandázás rossz érzéseket szül, az ismeretszerzés meg jót, akkor az utóbbit fogja választani.

    ...de ez már olyan szinten belenyúlás az emberi mivoltunkba, hogy még nekem se férne bele, pedig én pártolom a humán genom továbbfejlesztését (pl az elefántok rák elleni védelmét átvehetnénk és beültethetnénk a többszörös TP53 formájában)
    ...
    Másrészt mi a megoldás? hogy fog mondjuk 10 milliárd emberből munkát találni az, hogyha pl 9.5 milliárd teljesen alkalmatlan a szellemi munkára? 40 évesen már hiába mondod neki, hogy állj neki tanulni mérnöknek, mert teljesen esélytelen... ráadásul nincs is szükség valójában ennyi mérnökre. A baj ott van, hogy túl sok ember lett, az egyszerű munka pedig csökken, pedig az emberek nagyrésze képtelen összetett évek során elsajátítható munkát végezni.
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.12.18. 18:01:21