• Ahoy
    #10
    Amúgy egy Star Trek féle "computer voice" pl elképzelhető azért. Eléggé realistán alkották meg, és előbb utóbb ide fog jutni az MI... szerintem ritkán, vagy talán soha nem volt olyan, hogy valamire önmagától kreált volna egy teljes megoldást. Maximum javaslatok, szimulációk, vezérlések stb... de a kreativitást az ember adta.

    Data android agya már más típus, mert ő kreatív és magasszintű kognitív dolgokat művelt. Na ez egyelőre sci-fi... de a számítógép szerintem nem, az csak egy fejlett Siri, vagy Cortana :D
    Egyébként ha meg is alkotják, akkor a munkánk során baromi hasznos lenne egy ilyen számítógép. Ha pedig egyszer eljutunk az androidok és az ilyen MI számítógépek korába, akkor valószínűleg a pénz is megszűnhet. Kezdésnek egy alapjövedelem, a robotok által megtermelt javak szétosztásat (valami extra adóból pl) aztán a hagyományos vadkapitalizmus kiváltása valamilyen rendszerrel, mint ami a Star Trek utópiában látszik. Ez persze utópia, és a valóságban lehet nem működik, hanem az emberek végtelenül ellustulásához vezet, ha nincsenek elfoglalva valami virtuális valóság-cirkusszal.
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.12.18. 16:34:05