-
10 volt, vagyis az első évad lement ezzel a kettővel. A második évadot már berendelték, jövőre jön.
Összességében egész korrekt a sorozat.
+Jó a történet, noha érződik rajta, hogy sok dolog elmagyarázására nincs lehetőség, egy-egy elejtett mondat segít ezen csak.
+Kellően pörgős is, néha akad egy-egy lassabb rész, de nem nagyon volt olyan, hogy beletekertem volna, mert már untam a művészinek szánt beállításokat.
+Akad pár egész szimpatikus karakter, Alex, Amos nálam viszik a prímet, bár sajnos kevés szerepet kapnak. Miller is jó kis karakter, szóval ilyen téren nem reménytelen a dolog. A mellékszereplők nagy része sajnos egy dimenziós, de azért akad pár kellemes kivétel (pl. Lopez hadnagy vagy Anderson Dawes).
+Továbbra is jó az űrbéli CGI és megjelenítés (pár apróságtól eltekintve). Sőt, azt kell mondjam, hogy eddig a legjobb.
+Alapvetően nem lóg ki a lóláb, hogy ez csak egy sorozat, ha belegondol az ember, persze gyanús neki pár dolog (pl. a Földön szinte folyton csak belső terekben zajlanak az események, vagy pedig ha kültér, akkor közeli felvételeket használnak).
-Holden karaktere gyenge sajnos, mind forgatókönyv, mind színész szempontjából.
-A másik erősnek szánt karakter, Naomi legalább ennyire gyenge, akad egy-két jó pillanata, de összességében nem egy impulzív karakter, pedig elviekben annak kellene lennie.
-A történetszálakban vannak olyan fordulatok, amelyek feleslegesek avagy érthetetlenek. Nem tudom, hogy a regényekben jobban vannak-e megoldva ezek, de a sorozatban zavaróak.
-Julie lehet, hogy tök jól néz ki a bannerben is használt (szvsz erősen photoshoppolt) képen, de amúgy viszont finoman szólva sem néz ki jól. Vagy rendelkezne különösebben jó színészi képességekkel (ami Chrisjen Avasarala karakterénél azért tetten érhető). Vagy lenne meggyőző szinte bármelyik pillanatban. Óriási csalódás, azt hittem ő lesz itt a sorozat 7of9-ja. Hát nagyon nem... :P
Pár spoileres megállapítás:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!-Julie átváltozott "holteste" iszonyúan rém gagyi. Még viaszbábúnak is láttam már jobbat.
-A történetvezetésben Holden eszméletlenül gyenge karakter, továbbra is állítom, hogy rakodómunkásnak elmenne, no de hogy vezessen, kapitány legyen? Nevetséges. Pláne egy ilyen csapatot. Egy Ex-Marsi katonát (Alex), egy (feltehetően) ex-bérgyilkost (Amos) és egy ex-OPA ügynököt (Naomi). Bármelyiküknek keresztbe le kellene nyelni Holdent...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.02.06. 09:34:14