Ha jól értettem valami olyasmit mondott volna Bobbie, hogy a vonalon belül már nem tudnak kitérni a rakéták elől, tehát nem hatótávról van szó, csak ha a vonalon belülre kerülnek akkor nekik reszeltek.
Az a baj, hogy ez hülyeség. Először is hogy ilyen vonalat tudj húzni, ahhoz pontosan kell ismerni a torpedó képességeit. Az ilyesmi mindig is hétpecsétes titok volt.
Másodszor ez nem úgy működik, hogy X távolságon belül ki tudok térni, Y távolságon már nem. Ez akkor igaz, ha mondjuk autós üldözésként képzeled el az egészet. Csak ez nem az. A manőver G terhelése a lényeg, és ilyen téren ciki, hogy egy ember sose fogja olyan jól bírni, mint egy gép...
A kék felhőt én plazmának néztem egy kis atommal megtámogatva az EMP miatt,
Emmm..... a baj az, hogy a légkörben jelentkező hatásokat vetíted ki a világűrre. Ráadásul egy combosabb napkitörés a belső bolygók környékén veszélyesebb lehet - és arra is illik rákészülni...
Azt viszont nem értettem, hogy a földi hajó miért nem lőtte ki PDC-kel a Roci rakétáit, vagy magát a Razorbacket, annyira nem voltak messze.
Jobbat mondok: én nem láttam PDC-t az földi hadihajón... Nem is volt tán ilyen fegyvere? Lehet, hogy a PDC valami Marsi technológia, a Földiek pedig legfeljebb a torpedók másik torpedóval való kilövésére készültek?